Vizyonda Bu Hafta…

Nisa Yılmaz/ İngiltere, Fransa ve Brezilya yapımları, dram, aksiyon ve bilimkurgu türünde 31 Ağustos'ta beyazperdede izleyici ile buluşuyor.

Vizyonda Bu Hafta…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Upgrade

Avusturya bilim kurgu yapımı olan filmin başrolünde; Logan Marshall, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson, Benedict Hardie ve Melanie Vallejo yer alıyor.

“Yakın bir gelecekte teknoloji hayatın her anına egemen olduğunda bile Grey Trace (Logan Marshall-Green) bu yeni düzene teslim olmamış, işleri elinden geldiğince kendi kas gücüyle, mekanik olarak halletmeye devam etmiş bir adamdır. Ancak günün birinde çok sevdiği karısı Asha'nın (Melanie Vallejo) 4 kişinin saldırısı sonucu öldürülmesi ve kendisinin omurilik felci geçirmesiyle, yavaş ve acı dolu bir ölümü beklemekten başka bir çaresi kalmaz. Yine de günün birinde kendisini ziyaret eden bir mucidin icadı ona umut olur. STEM adı verilen çip sayesinde sadece yeniden ayağa kalkmakla yetinmeyen Grey, STEM'in üstün işlemci gücü sayesinde insanüstü yetenek ve güce sahip olur. Artık tek amacı, karısını öldürenlerden intikamını almak olacaktır.”

 

Mirasçılar

Almanya ve Brezilya yapım dram türüyle izleyiciyle buluşuyor.

“Chela (Ana Brun) ve Chiquita (Margarita Irún) 30 yıldır birlikte yaşayan, ailelerinden kalan büyük miras nedeniyle ömürleri rahat içinde geçmiş 2 Paraguaylı kadındır. Ancak mirasları suyunu çekince eşyalarını satmak zorunda kalırlar, en sonunda Chiquita dolandırıcılık suçlamasıyla hapse düşer. Çaresiz kalan Chela, hayatta kalabilmek için genelde yaşlı kadınlara hizmet eden bir korsan taksi servisinde çalışmaya başlar. Uzun yıllar sonra araba kullanmak zorunda kalan Chela, dışarıda hayatın ne kadar zor olduğunu öğrenirken kendisinden çok daha genç Angy (Ana Ivanova) ile tanışır. Dünyayla ve insanlarla daha fazla ilişki içinde oldukça, kendini de yenilemeye ve değişmeye başlar.”

Filmin oyuncu kadrosunda ise Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova, Alicia Guerra, Regina Duarte yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Marcelo Martinessi yapıyor.

 

Şafaktan Önce

İngiltere ve Fransa yapımı aksiyon filmin yönetmenliğini Jean-Stephane Sauvaire, senaristiiliğini Nick Saltrese üstleniyor. Filmde; Joe Cole, Vithaya Pansringarm ve Nicholas Shake başrolü paylaşıyor.

 “İngiliz boksör Billy Moore (Joe Cole) Tayland'a yeni bir hayat kurabilmek için gelmiştir. Burada boksör ve dublör olarak çalışmaktadır. Ancak uyuşturucu dünyasına bulaşınca hayatının dengesi bozulur ve sonunda çalıntı mal ve silah bulundurmaktan hapishaneye atılır. Burada bir yandan uyuşturucusuzluğa alışması, diğer yandan son derece tehlikeli hapis ortamına uyum sağlaması gerekir. Buradan çıkıp yeniden özgürlüğünü kazanabilmesi için zorlu bir Muay Thai turnuvasını kazanması gerekmektedir.”