Veyis, 'Ateş'lere mi Düştün?

 İş insanı-mafya, siyaset ve karanlık odalarla yakın olmakla suçlanan ve kaldığı lüks otelin ücretini kimin ödediği ile ilgili tartışmaların etrafında döndüğü Habertürk haber sunucusu Veyis Ateş'in bu kez başı Sağlık Bakanlığına malzeme satmak için komisyonculuk yaptığı yönünde iddialar ile dertte.

Veyis, 'Ateş'lere mi Düştün?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sedat Peker'in, Habertürk Ana Haber Spikeri Veyis Ateş hakkında sarf ettiği, "Sağlık Bakanlığı’ndaki hikâyeni anlatmayacağım" sözleri oldukça dikkat çekti.

Kamuoyu şu soruların cevabını bekliyor.

- Veyis Ateş hangi ürünü satmak için bakanlıkla iletişime geçti?

- Veyis Ateş’in kendisi ya da aracı olduğu firma bu süreçte bakanlıktan para aldı mı?

- Veyis Ateş ürün satışı için bakanlıktan hangi üst düzey bürokratlarla görüştü?

Bu sorular ve yaşanan iddialar gazetecilik mesleğinin onurunu ve haysiyetini, şahsi çıkarlara alet edilip bir nevi komisyonculuk faaliyetine dönüştürüldüğünü gösteriyor.

Aslında bu olayın gün yüzüne çıkması, siyasetçi, vali, belediye başkanı, bakanlık yetkilileri ve birim müdürlerinin elini güçlendiriyor ve işlerini kolay kılıyor. 

Gazetecilik nüfuzunu ve sözde ayrıcalığını kullanarak, kurumlara, sürecin öngördüğü her türlü malzeme satma ve bunlara komisyon karşılığında aracı olma yönünde adım atan gazetecilerden uzak durmaları için bir gerekçe ve örnek oluyor.

Gerçekler, yıllar  geçse de ortaya çıkar. Her ülkenin olduğu gibi şehirlerin de Sedat Pekerleri vardır ve bunlar bir vesile ile günün birinde konuşacaklardır. İşte o günlerin siyasetçisi ve bürokratı olmak ve adının bu tür olaylarla anılıyor olmak istenmiyorsa, aracılık hizmetleri  ile komisyonculardan uzak durmak lazım gelir.