VALİ ZORLUOĞLU KORUCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Murat Zorluoğlu, il merkezi ve ilçelerde görev yapan korucularla bir araya geldi

VALİ ZORLUOĞLU KORUCULARLA BİR ARAYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Murat Zorluoğlu, il merkezi ve ilçelerde görev yapan korucularla bir araya geldi. Özel bir otelde düzenlenen programda Vali Zorluoğlu korucu ve aileleriyle tek tek ilgilenerek sohbet etti.
 

Elazığ’da 3. Ramazan ayını geçirdiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, “Geçen yıl ve ondan önceki yıl da olduğu gibi bu yılda da ramazan ayı bir başka geçiyor. Anadolu’nun birçok yerinde ramazan, ramazan gibi geçiyor. Elazığ da bu yerlerden birisi. Bugün ramazan ayının yarısını geçtik. Şuana kadar Elazığ’da ramazan, gayet huzur içerisinde ve arzu ettiğimiz şekilde geçiyor. Vatandaşlarımız ramazanı doya doya yaşıyorlar” dedi.
 

Harput’a yeni bir diyanet külliyesi yapacaklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bir heyet ilimize gelerek hazırladığımız proje üzerinde son görüşmeleri yaptık. Ufak tefek bazı değişiklikler önerdiler. Şimdi onu çalışıyoruz. Ramazan bayramından sonra Ankara’ da Diyanet İşleri Başkanımız ile bir araya gelerek projeyi nihayetlendireceğiz. Diyanet işleri Başkanlığımızın bu seneki programına aldırarak mevcut diyanet merkezini yıkıp yerine daha güzel, yöresel mimari taşıyan bir yeni proje ile Harput’ta yepyeni bir külliye gerçekleştireceğiz. Bu benim geldiğimden bu yana hayalim olan bir işti. Başbakan Yardımcımız bu projeyi sahiplendi ve bu sene içerisinde ihalesi yapılacak. İnşdigerah Harput’umuza yeni bir büyüleyici mekan kazandıracağız” diye konuştu. 
 

Programa Vali Zorluoğlu'nun yanı sıra, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Vali Yardımcısı Mustafa Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, kurum müdürleri ve korucular katıldı.