Vali Yırık: 'Dertleşiyoruz'

Sıkıştırılmış bloklar, dar koridorlar ve geçtiğimiz gün tedbirsizlik sonucu bir vatandaşın ölümüne sebep olan Mustafapaşa TOKİ konutlarının kura çekiminden sonra haksızlığa uğrayan hak sahiplerini dinleyen Vali Erkaya Yırık'ın 'vatandaşlarla istişare edip dertleşiyoruz' sözleri halkımızın dertli olduğunun bir itirafı oldu.

Vali Yırık: 'Dertleşiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 202O tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından TOKİ tarafından yapılan konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor.
Son olarak Mustafapaşa Mahallesi’nde kura çeken hak sahipleri, kendi eski evlerinin cephesi ve konumu yerine çok kötü alanlarda konut verilmesinden şikâyetçi oldular, seslerini medya aracılığı ve sosyal medya vasıtası ile dile getirdiler.

Bu tepkilere duyarsız kalmayan Vali Erkaya Yırık, Mustafapaşa mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

VALİ YIRIK VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Vali Yırık ise beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte muhtarlık yanında bulunan Kentsel Dönüşüm Bürosunda vatandaşları dinledi. 

Vatandaşların istek ve taleplerini bir bir not eden Vali Yırık’a, İl Jandarma Komutan Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ile ilgili kurum müdürleri eşlik etti. 

VALİ YIRIK: “ATLATACAĞIZ”
Devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, ''Devletimiz depremin yaralarını sarmak için her zaman olduğu gibi hızlı reaksiyon göstererek Elazığ’da, Van’da, Bingöl’de hem Giresun’daki sel felaketinde hem İzmir’deki depremde ve bugün itibariyle Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen yangın felaketinde olduğu gibi vatandaşların yanındadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla devletimiz Bakanlarıyla, kamu görevlileri imkânlarıyla bu belaların defi için yoğun bir şekilde gayret sarf ediyor. Devletin vatandaşlarımıza olan bu katkıları olduğu sürece sıkıntılarımızı birlik ve beraberlikle hep birlikte üstesinden gelecek ve atlatacağız.”

21 BİN KONUT
 Milletimizin sıkıntılarını gidermek için devletimizin  ortaya koymuş olduğu 21 bin konutluk bir başarının görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Vali Yırık, “Bu gerçeği de hepimiz göz önünde tutarak, bunun da üstesinden gelecek ve daha güzel günlere, depremsiz günlere ve insanlarımızın rahatça yaşadığı günlere kavuşacağız” dedi.

“DERTLEŞİYORUZ”
 Mustafapaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek taleplerini yerinde dinlediklerini dile getiren Vali Yırık’ın “Bir yıllık süre içerisinde Yığınki ile başlayan Kesrik ile devam eden Çaydaçıra’da yapılan ve diğer mahallelerde olduğu gibi bugün de Mustafapaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir arada müşavere ediyor, dertleşiyoruz.” cümleleri deprem konutları ile ilgili hemen herkesin dertli olduğu gerçeğinin resmi ağızdan da itirafı olarak değerlendirildi.

Özellikle kat sayısı, konut projeleri, balkon ve odaların küçük oluşu, 2+1 konutların dayatılması ile oldukça dertli olan ve bunu hemen her platformda dile getiren depremzedelerden sonra şehrin en yetkili ismi olan Vali Yırık’ın da “Dertleşiyoruz” kelimesini  telaffuz etmesi, şehrin dertli olduğunun itirafı olarak görüldü.