VALİ KALDIRIM'DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

VALİ KALDIRIM'DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım mesajında şu ifadelere yer verdi:“Tarihi şan ve şerefle dolu ve şanlı tarihi boyunca ‘Gaza’ anlayışını kendine şiar edinen aziz milletimiz, yüce değerlerimiz, mukaddes vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda feday-ı can etmekten çekinmemiş, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanıyla sulanan topraklarımızı zaferlerle ebedi yurt kılmış ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir medeniyet inşa etmişlerdir.

Bugün vatanseverlikleriyle övündüğümüz kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir zaman dilimidir. Bu bilinç içerisinde, Devletimiz ve kadirşinas milletimiz gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutarak onları yâd etmekte, gazilerimize ve onların ailelerine hak etmiş oldukları değeri en üst düzeyde vermektedir. Nitekim devletimizin tüm kademelerinde; gazilerimize ve yakınlarına en iyi imkânların sunulması, taleplerinin karşılanması ve sorunlarının ivedilikle çözülmesi, için büyük bir hassasiyet gösterilmektedir.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, Kore’den, Kıbrıs harbine, içeride ve dışarıda teröre karşı verilen kahramanca mücadeleden 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen eşsiz mücadeleye milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen yiğitlerimize sonsuz rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm gazilerimizin “Gaziler Günü’nü” en içten duygularımla kutluyorum.”(Bülten Haber)