VALİ KALDIRIM, ALABALIK İŞLETMELERİNİ GEZDİ

Vali Çetin Oktay Kaldırım Keban'a gelişinde Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile idari ve mülki erkân tarafından karşılandı

VALİ KALDIRIM, ALABALIK İŞLETMELERİNİ GEZDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Çetin Oktay Kaldırım Keban’a gelişinde Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile idari ve mülki erkân tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından önce Karakaya Baraj Gölü Bdigerıca mevkiinde kurulu bulunan alabalık işletme tesislerini Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ile birlikte yerinde inceleyerek gezisine başlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Alabalık Üreticiler Birlik Başkanı Yücel Doğan’dan ve sektör temsilcilerinden sorunları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret hakkında bir değerlendirme yapan Alabalık Üreticiler Birlik Başkanı Yücel Doğan, Vali Kaldırım’ı ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi verdiklerini, kendilerinin işletmeleri yerinde görmek istediğini, bugün de bu amaçla bir arada olduklarını belirterek, sektörün sorunları çözülmesi halinde üretimde Türkiye’de bir numara olmak için bir engellerinin olamayacağını söyledi.

 

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ise üyelerinin sorunlarını Vali Kaldırım’a aktardıklarında sorunları gelip yerinde tespit etmek istediğini, bu ziyaret dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini belirterek, balıkçılık sektörünün sorunlarının giderilmesi halinde üretimde ilk sırayı alacağı gibi istihdama da çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “Balıkçılık Elazığ için çok önemli bir alan ve ikinci ihracat sektörümüzdür. Sektörün gelişip büyümesi için üzerinde önemle durmamız ve çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaparak sorunları dinlemiştik ve tesisleri yerinde görmemizin daha uygun olacağına karar vermiştik. Bize anlatılanın çok ötesinde güzellikleri olan bir yapı gördük, ayrıca müthiş bir coğrafya içerisinde bulunmaktayız. Adeta bir balıkçılık organize sanayi bölgesi oluşturulmuş bu alanlarda. Bine yaklaşan istihdam ile önemli bir istihdamı da gerçekleştiren balıkçılık sektörü ihracatta da Elazığ’da ikinci durumdadır. 17 Bin ton ihracat ve 60 Milyon TL ihracat bedeliyle sektör çok önemli bir noktadadır. Sektörün gelişme potansiyeli çok yüksek durumdadır, sorunlarını çözdüğümüz anda alabalık üretimini iki katına çıkarabiliriz. Alabalığın yanında üreticilerimiz çok daha yüksek ihracat değeri olan Somon üretimine de başlamış durumdadırlar. Somon üretimi de planlandığı şekilde yürür ise sektör için çok daha değerli bir üretim alanı olacaktır” dedi.

Vali Kaldırım ve beraberindeki heyet gezi ve incelemelerinin ardından yapılan bir toplantıda sektör temsilcileri ile bir araya da gelerek bir değerlendirme yaptılar.

Vali Kaldırım Denizli Köyünü ve Tarihi Kervansarayı Gezdi

İlçe ve köy gezilerine devam eden Vali Kaldırım Keban Denizli Köyünü ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi, sorunları hakkında bilgi aldı ve köyde bulunan tarihi kervansarayı gezdi.