UNUTMADIK-UNUTMAYACAĞIZ

BİN YIL GEÇSE DE HAİNLERİN İHANETİNİ VE MİLLETİMİZİN HAİNLERE VURDUĞU MİLLİ İRADE TOKATINI HALKIMIZ UNUTMAYACAK

UNUTMADIK-UNUTMAYACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde halkımızda oluşan milli birlik ve beraberlik duygusu her geçen yıl daha da büyüyor.

15 TEMMUZ MİLLİ İRADEYİ DAHA GÜÇLENDİRDİ

FETÖ tarafından 40 yıl önce tasarlanıp insanları milli ve manevi değerler etrafında  toplayarak hizmet hareketi olarak devlet kademelerinden eğitim kurumlarına kadar kamunun tüm kılcal damarlarına giren ancak asıl amacını ve niyetini 15 Temmuz’da gösteren bu satılmış örgüte en büyük darbeyi halkımız “karşı darbe” yaparak püskürtmüştü.

 

ÇANAKKALE RUHU YENİDEN ŞAHLANDI

15 Temmuz gecesi ülkemizin her köşesinde, sokaklarda, her siyasi anlayıştan, her meşrepten, her dünya görüşünden insanlarımız anında sokaklara, meydanlara çıkarak milli iradesine sahip çıktı.

 O geceden beri Türkiye, gerektiğinde tüm farklılıklarının üzerine çıkarak hürriyetini ve geleceğini sahiplenme iradesine sahip olduğunu dost-düşman herkese gösterdi. Öyle ki ülkemiz hakkında yapılan bölücülük başta olmak üzere tüm olumsuz hesaplar 15 Temmuz’da geçerliliğini yitirdi.

ONLAR SANDI Kİ BİR TANK YÜRÜR HALK EVE SAKLANIR

FETÖ’nün asker üniformalı hainler güruhu ile satılmış insanları sandılar ki, toplumun içindeki görüş farklılıklarını, fay hatlarını eğer derinleştirirsek Türkiye’yi istediğimiz gibi yönetebiliriz.

Onlar sandılar ki, PKK’sından DEAŞ’ına  kadar dünyanın en eli kanlı, en vahşi terör örgütlerini üzerine salarsak bu ülkeyi sindirebiliriz.

Onlar sandılar ki, FETÖ mensubu üniformalı teröristleri uçaklarıyla, tanklarıyla, toplarıyla sokağa çıkarttığımızda bu milleti teslim alabiliriz.

 

 RABBİMİZİN TUZAĞINI UNUTTULAR

 ABD’nin beslemesi FETÖ, milli irademize, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza karşı saf insanların manevi duygularını istismar ederek tuzak kurdular.  Hâlbuki Rabbimiz ne diyordu: “Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.”

15 Temmuz gecesi necip milletimiz, Allah’ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdi.

81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti.

 HALK, “KARŞI DARBE” YAPTI

Türk halkı, kendine darbe yapmaya kalkanlara karşı darbe yaptı.

Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaradı. Onların tankları topları varsa sokaklardaki on milyonlarca vatandaşın da imanları vardı.

Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler, sandılar ki; bu millet korkacak, meydanları, sokakları kendilerine bırakacak, evlerine çekilecek…

Ama milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştı.

SADECE HÜKÜMETİ DEĞİL TOPLUMU DA ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizdeki diğer tüm darbelerden farklı olarak sadece Hükümeti devirerek yönetimi ele geçirmeyi hedeflemiyordu. Bu darbe, aynı zamanda toplumu da ele geçirmeyi hedefliyordu. Şayet bu darbe başarılı olsaydı, ülkemizdeki istisnasız herkes için 16 Temmuz’la birlikte bambaşka bir hayat başlayacaktı.

 

MİLLETİMİZİN DARBECİLER İLE  İMTİHANI

15 Temmuz sonrası ülke olarak hepimiz çok güzel bir sınav verdik ve bu imtihanı yine millet olarak kazandık.  En memnun olduğumuz ve bizleri geleceğe ümitle bakmaya sebep ise 15 Temmuz darbesini destekleyen tek bir siyasi partimizin, tek bir siyasi parti genel başkanımızın, tek bir vatandaş grubumuzun olmamasıdır.

 

GENÇLER MEYDANDAYDI

15 Temmuzda gençlerimiz bir kez daha “asımın nesli” olduklarını gösterdiler. Onlar,  Çanakkale mücahitleri gibi kahraman, Bedrin Arslanları gibi şecaatliydi. Gençlerin demokrasi nöbeti bir başka ve bir güzeldi.

 

BAYANLARIMIZ DİK DURDU

Toplumun ve milletin inşasında önemli bir görev üstlenen bayanlarımız 15 Temmuz da demokrasiye de sahip çıktılar. Bayanlarımızın vatan aşkı ve bayrak sevdası meydanlara damgasını vurdu.

 

ELAZIĞ İLK ANDAN İTİBAREN MEYDANDAYDI

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara çağırmasının ardından Elazığ halkı kısa süre içerisinde o günkü adıyla PTT meydanında toplandı. Milletvekillerimiz, her partiden İl Başkanlarımız, Sivil toplum örgütlerimiz ve her yaştan binlerce hemşerimiz meydanda buluştu.

 

ANINDA REFLEKS GÖSTERİLDİ

Halkımızın tepkisini daha gür bir sesle duyurmak amacıyla Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından anında oluşturulan ses düzeni ve platformun kurulumunun  ardından, belediyenin milli ve manevi konularda her zaman fedakârlık ve duyarlılık gösteren personelleri Osman Cem Karahüseyinoğlu ve Erdal Akarsu, hemen kürsü konuşmalarını başlattılar ve halkımızın tepkilerini en güzel bir şekilde yansıtmaları için tüm imkânları sağladılar.

İlk dakikalarda bir megafonla yapılan konuşmalar bir saat içinde tam teşekküllü bir ses düzeni ve platform, 3 saat sonra da halkımızın gelişmeleri anlık olarak takip etmesi için dev led ekran kurulumu gerçekleştirildi.

28 gün boyunca bu platformda birbirinden özel etkinlikler ve gösterimler yapıldı ve her günün nöbeti meydanda sabah namazı ile sona erdi.

 

 28 GÜN NÖBET

15 Temmuz hain darbesinin Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletimizin de milli irade konusundaki duyarlılığı sebebiyle püskürtülmesinin ardından 28 gün süreyle demokrasi nöbeti tutuldu.

Elazığ Belediyesi’nin meydanda oluşturduğu ücretsiz ikramların oluşturduğu stantlar ve oturma düzenleri ile halkımız 28 gün boyunca sabah namazına kadar nöbetlerini tuttular.

Elazığlılar, 28 gün meydanda tuttuğu nöbetlerle büyük bir aile gibi oldular.

Bu süre içinde şunu gördük ki bu millet ve bu şehir, vatanı için canını her an fedaya hazır imanı gibi cesareti de büyük bir millettir.

 

 HER SİYASİ GÖRÜŞ MEYDANDAYDI

Demokrasi nöbetleri süresince her siyasi parti temsilcisi bu nöbetlere katıldı ve katkı sundu.

Ak Parti, MHP, Saadet Partisi, CHP, Büyük Birlik Partisi, Hüdapar meydandaydı. Tüm STK’lar meydandaydı. Hayırsever işadamları ikramları ile de meydanda halkla birlikteydi.

Tüm bu kurumların birlik ve beraberliği; vatanseverliğimizi ortaya koyduğu gibi düşmanlarımızın yüreklerine de korku saldı.

 

 MEDYA, TEK VÜCUT OLDU

15 Temmuz darbe girişimine tüm ulusal medya gibi yerel medyamız da tepkisini koydu ve onurlu bir duruş sergiledi.

Kanal Fırat ve Kanal 23 televizyonları ile başta Hakimiyet Gazetesi olmak üzere tüm medya kuruluşlarımız  milletimizin ve milli irademizin yanında saf tuttular.

 

UNUTMAYACAĞIZ

Milli irademize kasteden ve bunu 40 yıllık sinsi bir plan gereği yapan FETÖ örgütünün gerçekleştirdiği hain ve kalleş darbe girişimi, bizleri yeniden milli ülküler etrafında buluşmamızı sağladı. Gençlerimiz sokağa çıkarak canını da hiçe sayarak iradesine, bayrağına ve ülkesine sahip çıktı.

15 Temmuz belki geçti ve atlatıldı ama Türkiye’nin medeniyet koşusunu çekemeyen ve bunu engellemek isteyenler her dönem olacaktır ve olmaya devam edecektir.

15 Temmuz örneğinden hareketle bizleri zayıf düşürmeye çalışan ve milli menfaatlerimizin önünü kesmek isteyen çevrelere karşı duyarlı olmak ve onların dümenlerine su taşımamak için 15 Temmuz’u unutmadık unutmayacağız.