Umut, Hayal Kırıklığına Dönmesin

Ak Parti adına söz söyleyen ve televizyonlarda konuşma yapan bazı sözcülerin, gelen sorulara olumlu cevap verme adına gerçekleşmesi çok da mümkün olmayan konularda söz söylemesi, bundan kaynaklı beklentilerin oluşması ve yerine getirilmemesi sebebiyle hem kendisini hem de partisini zora sokuyor.

Umut, Hayal Kırıklığına Dönmesin

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücretlilere heyecanlandıran sözler sarf etti. "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusuna yanıt veren Özkan, ocak ayını beklemeden ikinci bir zam yapılabileceğini söyledi.

Yeni bir düzenlemenin sinyalini veren Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Önümüzdeki aylarda asgari ücrette ikinci bir düzenleme yapılabilir. Milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu yapmaya hazırız. Bu CHP'nin aklına gelmez biz yaparız. Zamanı geldiğinde illa ocak ayı demeden harekete geçeriz." şeklinde konuştu.
Özkan konuşmuş. İşin doğrusu güzel de konuşmuş. Ocak ayında yüzde 50 artışla 4.253 TL olan asgari ücret, ocak ayı bitmeden eriyip gitti.


Asgari ücretli bir çalışanın, bugünkü ekonomik şartlarda yaşaması adeta mucize. Bu gerçeği gören hükümet, bir yılı beklemeden yeni bir artış yapar mı? Elbette yapar ve hatta yapmalıdır.
Ancak toplumda böyle bir beklenti oluşturup sonradan doktorlara yapılacağı ilan edilip geri çekilen artış gibi olursa bu kez de asgari ücretliler grev yapar ki hükümet zor durumda kalır. 

Söylememiz o ki, idareciler sırf gelen soruya naif bir cevap olsun diye konuştuğu cümleler, sonradan ayaklarına dolanıp düşmelerine sebep olabiliyor.

Bu arada asgari ücreti yılda bir değil de altı ayda bir güncellemek önemli bir adım olur. Keşke bu adım atılabilse ve vatandaş bir nebze daha nefes alabilse.