Umre Yarışmasında Dereceye Girenler Müftü Sarıkaya'yı Ziyaret Etti

Elazığ İl Müftülüğü'nün engelli vatandaşlara yönelik yürüttüğü Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler kursları devam ediyor…

Umre Yarışmasında Dereceye Girenler Müftü Sarıkaya'yı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dinimizi doğru kaynaktan öğrenmek isteyen erkek ve bayan engelli vatandaşlarımız açılan bu kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engelli kurslarına devam edenlere yönelik olarak yaptığı umre yarışmaları ise teşvik edici olmakla beraber mutluluk kaynağı oluyor.

Geçtiğimiz günlerde bu kurslara devam eden ve yapılan yarışmada 1’incilik elde eden 32 yaşındaki işitme engelli İlknur Baykal böylece umre hayaline kavuşmuş oldu.

Yarışmada dereceye girenler Elazığ İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Sare Evcimik ve Mustafa Apaydın ile birlikte İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı Müftü Sarıkaya’ya teşekkür eden engelli vatandaşlar, dini bilgilerin yanı sıra Kur’an-ı Kerimi işaret diliyle öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

SARIKAYA: “Sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösteriyorlar”

Umre ödülünü kazanan İlknur Baykal ve dereceye giren işitme engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum diyen Müftü Sarıkaya ise;

“Allah’ın kelamını öğrenmek için büyük bir azim ve gayret gösteren kardeşlerimize her türlü desteği vermek bizim görevimiz. Onlar konuşma ve duyma nimetinden yoksun olsalar da Allah’a karşı sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösteriyorlar. Başkanlığımız da her yıl teşvik amaçlı olarak onları umre ile ödüllendiriyor. Allah kendilerinden de onlara bir şeyler öğretmek için çalışan görevli arkadaşlarımızdan da razı olsun.” şeklinde konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan’ında hazır bulunduğu ziyaretin ardından Müftü Sarıkaya misafirlerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.