Uluova Yine Kurak

Şehrimizin en önemli ovaları olan Uluova ve Kuzova'nın susuzluğu devam ediyor. Konu sadece ilimiz kamuoyunun değil Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanının da gündeminde.

Uluova Yine Kurak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz STK’larının her ne kadar zülfü yâre dokunmama adına konu hakkında çok sesleri çıkmazken  Mehmet Çağlar,  Uluova Projesinde çiftçinin kaderi ile baş başa bırakıldığını ifade ederek konuyu yeniden gündeme getirdi.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, pandemi döneminde bir kez daha önemi anlaşılan tarım ve gıda sektöründe Elazığ’ın en verimli tarım arazilerini barındıran Uluova’da projenin birinci merhalesinin tam olarak devreye girmemesi nedeniyle 14.656 hektar tarım alanının sulanması mümkün olacak iken, projenin 2008 yılından sonra devamı sağlanamadığı için bu önemli tarım alanı sulanamamış ve çiftçi adeta kaderi ile baş başa bırakıldığını ifade etti.

Bu tablo da gösteriyor ki şehrin bugünden sonra en önemli projesi sulama projeleridir. 

Elbette konut, sağlık, eğitim ve ulaşım önemli. Ama tarımsal üretim için suya ihtiyaç var ve üç tarafımızın suyla çevrili olduğu bir şehirde kurak arazilerin suyla buluşturulması çok da zor değil.
Yeter ki önceliğimiz bu proje, enerjimiz bu alanda yoğunlaşsın.