Uluova Sulama Projesi'nde Son Durum Ne?

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Uluova sulama projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Beklentimiz 2023 yılında ilk suyu Uluova'ya vermek' dedi.

Uluova Sulama Projesi'nde Son Durum Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DÜNDAR: 2022 YATIRIM PROGRAMINA ALMAYI HEDEFLİYORUZ 
Uluova sulama çalışmasıyla ilgili Ankara’da toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Bölge Müdürü Mahmut Dündar, belirlenen yol haritası kapsamında çalışmalara  devam edeceklerini söyleyerek, “Uluova sulamamız var. Uluova sulamamız ile ilgili olarak geçen ay içerisinde Ankara’da bakan yardımcımız, milletvekillerimiz, valimiz, AK Parti İl Başkanımız ve MHP İl Başkanımızın da katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik ve onun neticesinde bir yol haritası belirlendi ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yol haritasında neyi gerçekleştireceğiz? Mevcut Hatunköy Barajı projemiz devam ediyor. Proje yapımını bu yıl tamamlayıp akabinde yatırım programına almak sureti ile inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Gökçe Göletimizin planlaması devam ediyor. Orada projeyi yaparak eş zamanlı bunları 2022 yatırım programına almayı hedefliyoruz” dedi.

DÜNDAR: ULUOVAYI PEYDER PEY SU İLE KAVUŞTURMA İMKÂNI BULACAĞIZ 
Sulama enerjisinin Güneş Enerjisiyle karşılanacağını belirten Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Güneş Enerjisi Sistemi ile enerjinin karşılanması daha ekonomik boyuta taşındığından dolayı Güneş Enerjisi Tesisi kurulmak sureti ile burada vatandaşa her hangi bir enerji bedeli yansıtılmadan uluovadaki alanların sulanmasına imkan sağlayacak bir çalışma bitme noktasına geldi. Şu anda rapor hazırlandı ve düm itibariyle bize ulaştı. Bu çerçeve içerisinde uygun alanda bizim bağları pompa binamızın bulunduğu bölgede Güneş Enerjisi Sistemi aşamalı bir şekilde kurmak sureti ile yine pompaj ile yapacağımız sulamada peyderpey sulamaya açtığımız alana göre GES’i ilave etmek sureti ile bu Uluovadaki sulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalar dorultusunda da inşallah daha kısa zamanda eğer yol istediğimiz şekilde çalışmaları yürütülebilirse daha kısa sürede Uluovayı peyder pey su ila kavuşturma imkanı bulacağız” diye kaydetti.

DÜNDAR: HERŞEY PARA DEĞİL BAZI İŞLERİN YAPIM SÜRESİ VAR 
DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Bu dediğimiz gibi GES’i kurup yaparesak beklentimiz 2023’te ilk suyu verebilme noktasında vermek ama bizim dışımızda bunun bir bütçe tarafı var bide imalatın gerçekleştirilmes süreci var. Herşey para değil bazı işlerin yapım süresi var. Bunuda dikkate aldığımızda en erken o tarihte uluova da bizim zaten şebeke imalatlarımız devam ediyor. İstediğimiz bunun bir taraftan devam ettirilmesi öbür taraftanda güneş enerji sisteminin sulamaya karşı açılan alanda beslenecek şekilde yapılması. Pompa binası ve pompalarında daha ekonomik bir bütçelenme çalışmasınında hayata geçirilmesini hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

DÜNDAR: ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE TAMAMLAMAKTA FAYDA VAR 
Dündar, “Vatandaşımızın uzun yıllardır haklı bir beklentisi olan uluovayı en azından gecikmiş, telafi etmek mümkün değil ama bundan sonraki süreci daha verimli kullanmak adına bu çalışmaları biran önce tamamlamakta fayda var” dedi.