TYB'den Açıklama

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi Başkanı Nazım Payam,'Yaklaşık 3 ay önce Elazığ'da üst protokolün katılımı ile açılışı gerçekleşen Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi, faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Bu süreç içerisinde genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini oluşturan Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi, Bizim Külliye Dergisi ile birlikte faaliyetlerini sürdürmektedir.'dedi.

TYB'den Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Payam açıklamasında şunları ifade etti:“ Bu faaliyetlerden biri olan aylık toplantılarımız İzzetpaşa Vakfı binasında bulunan Bizim Külliye Dergisi toplantı salonunda devam edecektir.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi olarak şehrimizin ve ülkemizin kültür ve sanatına katkıda bulunmak hedefleriyle planladığımız bir diğer faaliyetimiz ise ilkini bu yıl gerçekleştireceğimiz daha önce TYB Genel Merkezi tarafından 5 ilde yapılan 6. Uluslararası Şehir Tarihi Yazarları Sempozyumu olacaktır. Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve çok sayıda kurumun destekleri ile hazırlanmakta olan sempozyum için çalışmalarımız hali hazırda düzenleme kurulu üyelerimiz Doç. Dr. Birol BULUT ve Dr. Öğr. Üyesi Taner NAMLI nezaretinde devam etmektedir. Sempozyum tarihi diğer detaylar bilahare ilan edilecektir.

Bundan böyle her yıl geleneksel hale getirerek yapmayı planladığımız bir diğer faaliyetimiz ise Elazığ Belediyesinin katkılarıyla hayata geçireceğimiz “Kitap Bülteni” olacaktır. Elazığ’ın kültürel hafızasına önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız bu çalışmamızda 2022 yılında Elazığ’da veya il dışında bulunan Elazığlılar tarafından yayınlanmış eserlerin tanıtımı amacını taşımaktadır. Bu meyanda kitabı çıkan yâda yıl içerisinde çıkacak olan bütün eser sahiplerinden eserlerini TYB Elazığ Şubesine ulaştırmalarını beklemekteyiz. Yılsonunda yayınlamayı planladığımız bültenin Genel Yayın Yönetmenliğini Gıyasettin DAĞ, Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Ziya POLATTAŞ üstlenmişlerdir.

Etkinlilere ilişkin detaylı bilgiler Bizim Külliye Dergisinin web sayfasından ve TYB Elazığ Şubesinin sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir.”