Türkiye Ekonomisi, yüzde 6 büyüyecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: 'Yılın ilk çeyreğine ilişkin göstergeler yüzde 6 oranında büyümeye işaret ediyor' dedi.

Türkiye Ekonomisi, yüzde 6 büyüyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kısa vadeli kazanımlar uğruna orta ve uzun vadeli hedeflerden asla geri adım atmayacaklarının altını çizerek, "Mart ayında açıkladığımız reform paketi önümüzdeki dönemin çıpası olacak. Salgının başından bugüne kadar merkezi yönetim bütçesinden 79 milyar liralık harcama yaptık, yılsonunda bu tutarın 109 milyar liraya ulaşmasını öngörüyoruz. Büyüme cephesine baktığımızda yılın ilk çeyreğine ilişkin göstergeler piyasa oynaklıklarına rağmen yüzde 6 oranında büyümeye işaret ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Bankalar Birliği 64'üncü Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, güçlü bir makroekonomik bir yapının en temel sac ayaklarından birisinin istikrarlı, sağlam ve kapsayıcı bir ekosistem olduğunu söyledi. Bakan Elvan, "Hükümetimiz bankacılık sektörünün sağlıklı çalışmasına her zaman büyük önem verdi" dedi. Zorlu geçen 2020 yılını geride bırakıldığının altını çizen Bakan Elvan, “Sosyal ilişkilerimizi ve ekonomimizi etkileyen bu sağlık krizi, küresel ekonominin yüzde 3, dünya ticaretinin ise yüzde 8’in üzerinde daralmasına neden oldu. Salgınla mücadelede birçok devlet eşi benzeri olmayan politikalar uyguladı” diye konuştu.