'TÜRKİYE BİZİ GEÇECEK'

İngiltere'de yayınlanan haftalık Economist dergisi 3

'TÜRKİYE BİZİ GEÇECEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere'de yayınlanan haftalık Economist dergisi 3. Havalimanı'nın da açılmasıyla İstanbul'un havayolu taşımacılığında iki yıl içinde dünya liderliğine yükseleceğini yazdı.

GEZİCİLER VE CHP’YE RAĞMEN

Üçüncü hava limanı’nı  birçok kez idari mahkemeye taşıyan, bazı mahkemelerin durdurma kararına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşu sayesinde yapımı devam eden 3. Havalimanı için geziciler de “Yapılmasın yapımı durdurulsun” şartıyla eylemlerini sonlandıracaklarını söylemişlerdi.

ERDOĞAN GELECEĞİ GÖRDÜ

Gezicilerin bu taleplerinin yeşil ve ağaç ile ilgili olmadığını cesurca ifade eden ve onları dikkate bile almadan bu dev projeye sahip çıkarak yapılmasını durdurmak yerine daha da hızlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne kadar uzak görüşlü bir lider olduğu İngiliz Economist Dergisi tarafından da tescil edilmiş oldu.

2 YIL SONRA AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Atatürk Havalimanı'ndaki kapasite artışı ve 3. havalimanın inşaatı Avrupa'yı şaşkına çevirdi. İngiltere'de yayınlanana Economist dergisi, İstanbul'daki hava taşımacılığının iki yıla kadar Avrupa'nın en yoğun havalimanı olma ünvanına sahip Londra Heathrow'u bile geçeceğini yazdı.

 

"İki yıl önce, Londra'daki Heathrow havalimanı dünyanın en işlek uluslararası havalimanıydı. Geçen yıl bu ünvanını Dubai'ye kaptırdı. Hala Avrupa'nın en yoğun havalimanı. Ancak bu durum çok da uzun sürmeyecek gibi" yorumunda bulunan dergi Atatürk Havalimanı'ndaki kapasite artışına işaret etti.

 

Havaalanları birliği olan ACI Europe'un yayınladığı istatistiklere göre, yaklaşık 75 milyon yolcu, 2015 yılında Heathrow'tan geçti. Bu bir önceki yıla oranla yüzde 2.2'lik artış demekti. Paris ise 66 milyon yolcu ile ikinci sırada.

 

EN ÖNEMLİ TEHDİT TÜRKİYE

Economist'e göre, Avrupa havayolu taşımacılığı içen en büyük tehdit üçüncü sırada. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan geçen yolcu sayısı yüzde 9,1 artarak 62 milyona yükseldi.

 

İKİ YILDA İKİ HAVALİMANINI DA GEÇEBİLİR

Dergiye göre, "İki havaalanı da aynı büyüme hızını sürdürürse, İstanbul iki yılda Heathrow'u geçebilir."

TÜRKİYE'NİN AÇIK BİR PLANI VAR

Economist, İngiltere yönetimini de açık dille havayolu taşımacılığının geliştirilmemesi konusunda eleştirdi.

"Atatürk Havalimanı da Heathrow gibi tam dolu. Bununla birlikte, İngiltere'nin aksine, Türkiye'nin sıkışıklıkla nasıl başa çıkılacağı konusunda açık bir planı var. İngiliz hükümeti, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Londra'nın ilk tam boy pist inşa edecekleri yerini belirlerken, Türkiye, Heatrow'un yerini alması için 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havaalanını inşa ediyor. Yeni tesis 2018'deki ilk uçuşlarına açılmayı umuyor."