Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan ve Macaristan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3. Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya Türk Keneşi Konsey Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'da katıldı.

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan Genel Kurul’da Hisarcıklıoğlu ile birlikte Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu (ASK) Başkanı Mammad Musayev, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası (ATAMEKEN) Başkanı Ablay Myrzahhmetov, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Adham Ikramov, Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası 1. Kıdemli Başkan Yardımcısı Roman Kasymov, Macaristan TSO 1. Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Andras Rev’de yer aldı.

TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada kalkınma ve zenginleşme için güçlü bir özel sektöre, güçlü özel sektör için de güçlü bir oda borsa sistemine ihtiyaç olduğuna işaret etti. Hisarcıklıoğlu bu alanda sahip oldukları deneyimleri paylaşmaya hazır olduklarının altını çizdi.

 “Dünyadaki gelişmeler gösteriyor ki doğal kaynaklara sahip olmak halkımızın zenginliği için kesinlikle yeterli değildir. Bizler ekonomik yapımızı çeşitlendirmeli ve geliştirmeliyiz” diyen Hisarcıklıoğlu, bunun için de girişimciliğin geliştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

TÜRK DÜNYASI İLE TİCARİ VE KÜLTÜREL İLİŞKİLER GELİŞMEYE DEVAM EDECEK
Türk Keneşi 3. Genel Kurulu’na katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Keneşi Konsey Üyesi Asilhan Arslan, 6 Türk Devletinin katılımı ile kurulan ve çalışmaları her geçen gün daha da gelişen Türk Keneşi’nin hedeflenen başarıya hızla ilerlediğini söyledi. Başkan Arslan bu yıl içerisinde Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türk Devletlerine bir çok ziyaret gerçekleştirilerek iş formları yapıldığını belirterek, “Tüm bu çalışmalar hem ekonomik hem de kültürel ilişkilerin gelişmesinde çok değerli olmuştur. Türkçe konuşan ülkelerin ekonomik ve kültürel işbirliklerinin çok daha üst seviyelerde gerçekleşmesi için yoğun bir çaba içinde olan Türk Keneşi 3.Genel Kurulumuzu yoğun bir katılımla Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde yaptık. TOBB hem deneyimlerini paylaşma hem de Türk Dünyası içerisinde etkili iletişim kurma hususunda çok etkili bir rol üstlenmiş durumda. İnşallah bu girişimler Türk Dünyası olumlu şekilde ilerleyecektir” dedi.