Turizmde Zihniyet Devrimi

Çok sayıda turizm potansiyeline ve güzelliklere sahip olmamıza rağmen bunu profesyonel olarak ekonomiye kazandıramama gibi bir problemi yıllardan beri yaşayan Elazığ, sonunda ciddi ve önemli bir adım attı.

Turizmde Zihniyet Devrimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin en önemli turizm merkezi olan Hazar Gölü’nün daha iyi değerlendirilmesi ve sektörde öne çıkan bir konuma yükseltmek için önemli ve tarihi bir adım atıldı. Yıllardan beri atıl durumda olan İlbank sosyal tesisleri, çok sayıda yatırım ve yeni ünite yapılması şartıyla ihaleye çıkartılıyor.

Hazar Gölü kıyısında bulunan  İlbank’a ait  sosyal tesisler, çok sayıda yeni yatırım ve ilave tesisler yapmak şartıyla   yıllık kira bedeli üzerinden açık arttırma usulüyle ihaleye çıkartılacak olması, şehrin bu alanda bugüne kadar attığı en  önemli ve gerçekçi adım olarak değerlendiriliyor.

4 Temmuz Pazartesi günü saat: 14.00’te ihalesi gerçekleştirilecek olan tesisler için şu birimlerin  yapılması da şart koşulmuş:

92 yatak kapasiteli konaklama birimleri, yarı olimpik yüzme havuzu, sosyal tesisler, restoran binaları, bungalov evleri, su sporları merkezi, aquapark ve piknik alanları. İhale şartnamesine göre bu tesisler iki yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Çok açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse, yapılacak bu ihale, ilimiz turizmde büyük bir zihniyet devriminin  yaşandığının en somut örneğidir.

Tüm şehir de biliyor ki Hazar Gölü kıyısında resmi kurumlara  ait çok sayıda sosyal tesis ve eğitim merkezleri  var. Ancak hemen hiç biri konumlarının ve fonksiyonlarının gereğini yerine getirecek ve halkımızı memnun edecek bir zihniyetle yönetilmiyor ya da yönetilemiyor.

Ne doğru dürüst bakımları ne de güzelleştirme yönünde eksiklikleri gideriliyor. Ve her biri bağlı bulunduğu kurumlara ciddi mali yük getirmesine rağmen kullanılma oranları da memnuniyet oranları da oldukça düşük durumda.

İlbank tesislerinin, yeni yatırımlar yapma şartıyla kiraya verilecek olması, bu bölgenin turizm değerini ve potansiyelini artıracaktır. 

Bu sektörde oldukça deneyimli, bölgenin şart ve potansiyelini iyi bilen tecrübeli firma ve kişilerin tesisleri kiralamasıyla şehrimize çok önemli bir turizm markası kazandırılacaktır.

Bu tesisin yapılacak yeni yatırımlar ile bölgemizde kısa sürede tanınacağı ve tercih edilen bir merkez olmasının ardından, diğer resmi kurumlar da aynı yöntemle tesislerini kiraya verme yarışına girecektir.

Bu konuya yeni bir pencere ve ufuk açan Vali Ömer Toraman’ın girişimleri, şehrimizi turizm alanında öne çıkararak ve insanlarımız güney illerine gitme yerine tatilini bu tesislerde ve daha ucuza yapma imkanlarına sahip olacaktır.

Yıllardan beri kaderine terk edilen ve bakımsız olan İlbank tesislerinin, yeni yatırımlar yapma şartıyla sektörde bulunan ve şehrimize katma değer kazandırma noktasında gayret gösteren yerli firmalarımıza kiraya verilmesinde emeği geçen Valimiz Ömer Toraman’a teşekkür ediyoruz.