TSYD, 58 yaşında

Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç TSYD'nin 58. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin 58. kuruluş yıl dönümü kutladı

TSYD, 58 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ Temsilcisi Coşkun Kamaç, yayınladığı mesajda, Türkiye’nın en büyük ve en kapsamlı sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Spor Yazarları Derneğı’nin 58. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. TSYD’nin 14 Nisan 1963’te kurulduğunu ve adının önüne bakanlar kurulu kararıyla Türkiye kelimesi eklenen ve kamu yararına çalışan, Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olduğunu belirten Başkan Kamaç Türkiye genelinde 2000’e yakın üyesi, 11 şubesi ve 81 ilde temsilciliği bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin aynı zamanda kamu yararına çalışan önemli bir dernek olduğunu hatırlatarak, TSYD’nin 58. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Kamaç kutlama mesajında; "Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD) 14 Nisan 1963 yılında kuruldu. Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD, spor muhabiri, yazarı, foto muhabiri, televizyoncusu, internet yazarları, kameramanı ile güçlü bir meslek kuruluşudur. Türkiye Spor Yazarları Derneği ülkedeki spor müsabakalarında akreditasyonu yapan kuruluştur. Daha da açıkçası gazetecilerin spor müsabakalarını izlemesiyle ilgili her türlü organizasyon ve girişimini Türkiye Spor Yazarları Derneği yapmaktadır. Stadyumlardaki basın tribünlerinin kontrolünü yine Türkiye spor yazarları derneği yapmaktadır. Türkiye Spor Yazarları Derneği; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonlar ile tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Türkiye Spor Yazarları Derneği aynı zamanda AİPS (Uluslararası Spor Basını Birliği)’nin Türkiye’deki temsilcisidir." ifadelerini kullandı.

OFİS AÇILIYOR
TSYD Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç ayrıca TSYD Elazığ ofisinin açılması için hazırlıklar ve çalışmalar yaptıklarını, Amatör Spor Evi binası içerisinde TSYD Elazığ ofisinin en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi.