Trafik Sorunu Çözüldü!

Şehirlerin en büyük ve önemli sorunu, kent için trafik ve otopark sorunu. Yerel yönetimler, en büyük bütçelerini bu sorunu çözmek için harcıyorlar.

Trafik Sorunu Çözüldü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz akşam, mesainin bittiği saatlerde Gazi caddesi ve İzzetpaşa Cami civarında yürürken ilginç bir olayı gözlemledik. Normalde trafiğin çekilmez bir çileye döndüğü bu saatlerde yollar bomboştu. Trafikte seyreden tek-tük otomobil ve sadece toplu ulaşım araçları vardı. Ve ilginçtir toplu taşıma araçları da tıklım tıklım doluydu.

Birkaç ay önce tersi bir durum gözlenirken, şimdilerde böylesi bir manzara ile karşılaştığımızda trafik sorununun kökten çözüldüğünü izlenimini verse de durum çok farklı ve içler acısı.

Akaryakıta günübirlik gelen zamlarla bir aracın deposu artık bin liraya anca doluyor. Artık dar gelirliyi geçtik, orta ve üst gelirliler dahi araçlarını çıkartacak bir maddi takati bulamıyorlar. Esnaflarımız da artık işyerlerine otobüs ya da minibüsle gider hale geldiler.

Bir yanıyla sanki trafik sorunu çözülmüş gibi bir bahar yaşarken diğer tarafıyla da tam bir hazanı ve hüznü yaşıyoruz.   

Bu tablonun yaşanmasında kimseyi sorumlu tutmak istemiyoruz ama şu cümleyi de kurmadan edemiyoruz. “20 yıllık iktidar süresince neden yıllar hoyratça kullanıldı da Akdeniz, Karadeniz ve yurdun birçok noktasında bulunan petrol ve doğalgaz rezervlerinin halka sunulma, arz edilme tarih ve saatleri 2023 Haziranına ayarlandı?”  Başka da  sorumuz yok…