TOKİ, Mehter Takımı Gibi

İlimizde 20 bin konut ve çok sayıda özel projeye imza atan, hizmetlerine övgüler yanında ortaya çıkan konut ve planlamaları ile de eleştiri alan TOKİ aldığı kararlar kadar, kararlardan geri dönüşleri ile iki ileri bir geri adım atarak yürüyen mehter takımına dönmüş durumda.

TOKİ, Mehter Takımı Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplu Konut İdaresi Elazığ depreminin ardından Karşıyaka Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan ve hak sahiplerine verildikten sonra artan konutlardan 115 ‘ini çok uçuk fiyatlarla satışa çıkarmış ve kamuoyundan tepki almıştı.

Bu kararın ardından TOKİ yeni bir karar daha alarak Karşıyaka mahallesindeki 115 konutun satışını iptal ettiğini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi tarafından Karşıyaka Mahallesine Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan 92 adet 2+1, 23 adet 3+1 konutların kura çekimleri için Halk Bankası tarafından başvurular 4-12 Mart tarihi itibari ile alınmaya başlanmıştı.

Başvuruların tamamlanması ile kuralar 17 Mart tarihinde çekilecekti. 4 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde Halk Bankası tarafından alınmaya başlanan başvuru ücreti alımları durduruldu. Bankaya ücretlerini yatıran vatandaşların paralarının ise iade edileceği öğrenildi.

TOKİ’nin aldığı bu karar da gösteriyor ki her şey masa üzerinde göründüğü gibi değil. Yapılan işlemlerin sahadaki maddi ve manevi karşılığının ne olduğuna bakılmadan Ankara’da alınan karar Karşıyaka’dan dönebilir.

Bu dönüş kararı, umarız bundan sonra alınacak kararların oturduğu temel ve zemin için emsal olur da yeniden iptaller yaşanmaz.