TOBB BORSALAR KONSEYİ VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, Tarım ve Orman  Bakanlık Yetkilileri ve Ticaret Borsaları  Konsey Üyelerinin de katılımı  ile gerçekleştirildi.

TOBB BORSALAR KONSEYİ VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Elazığ Ticaret Borsası Başkanı ve  Ticaret Borsaları Konseyi Üyesi Mehmet Ali Dumandağ katıldı.

Düzenlenen toplantıda COVID-19 virüsü Pandemisi doğrultusunda gündemdeki konular ekonomik hayata geçirilen destekler ve tedbirler kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından bir sunum gerçekleştirildi bu sunumun ardından ihtiyaç duyulan yeni adımlar istişare edildi toplantıda söz alan Mehmet Ali Duman da şu konulara değindi.


  •          Tarım arazilerinde ekimin kesintiye uğramaması için başlatmış olduğunuz 21 ilde “yazlık ekim tohum desteği” çok yerinde bir karar olmuştur. Fakat desteklemeden yararlanan iller arasına Elazığ’ın da alınması gerekmektedir.

  •          Küçükbaş hayvan üretimi İle uğraşan üreticilerimizin COVID-19 yürüsün nedeniyle 1 Mayıs 2020 tarihinden önce yaylalara gitmelerine müsaade edilmiyordu bu sorun da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç’a İletildi.

 Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç;içişleri Bakanlığının Yayınlacağıı genelge ile 20 yaş altındaki çocuklarda dahil olmak üzere küçükbaş üreticilerimizin 15.04.2020 tarihinden itibaren yaylalara çıkmalarına müsaade edilecektir. dedi


  •        daha yakın zamanda yaşamış olduğumuz depremin şokunu atlatamamışken yaşanan bu koronavirüssalgını nedeni ile zaten depremden etkilenen esnafımıza birde virüsten etkilenenler eklenmiş ve çoğu esnafımızın işletmesi kapalı duruma gelmiştir. Elazığ şehri tarım ve hayvancılık şehri olduğundan, ve yaşanan son salgın sonrası sağlık sektörü kadar tarım ve hayvancılık sektörünün de önemli olduğunun birkez daha anlaşıldığı şu günlerde hayvancılık sektöründe girdi maliyetlerini azaltmak adına “yazlık ekim'' desteğinden ilimizin de yararlandırılması büyük önem arz etmektedir.

  •          Finansmana erişimde bankaların ipotek, kefil vb. zorluklar çıkarmaması ve üreticilerimize faizsiz kredi desteği sağlanması büyük önem arz etmektedir. Nefes kredisinin 6. sının yapılması için çalışmalara başlandı. İşe Devam kredisinde KGF kefaleti 100 milyar liraya, kullanılabilecek kredi limiti 125 milyar liraya çıkarılmıştır.

 

Toplantıda; KGF  yönetim kurulu başkanı faik Yavuz’a ile de görüşen M. Ali DUMANDAĞ KGF  Yönetim kurulu başkanı faik yavuz’un Kredi Garanti Fonu’na gelen taleplerin gün içerisinde bitirildiği.Bankaların KGF başvuru durumunu bekliyoruz gibi söylemlerinin doğruyu yansıtmadığını ve üyelerinizin de bu doğrultuda uyarılmasını istedi.


  •          Yine bu kapsamda Maden İzinleri, Mesire ve Orman Alanlarının Kira Bedelleri 3 Ay Ertelendi

 

Bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sorunlarımızı ve önerilerimizi çok rahat bir şekilde iletebildiğimiz ; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğluna Teşekkür Ederiz.”dedi.