TKDK, DEPREM BÖLGESİNDEKİ YATIRIMCILARI DESTEKLEMEKTE ISRARLI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD II 8. Başvuru Çağrı dönemi proje kabul tarihlerini deprem felaketi nedeniyle uzattı.

TKDK, DEPREM BÖLGESİNDEKİ YATIRIMCILARI DESTEKLEMEKTE ISRARLI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde ilimiz de meydana gelen deprem nedeniyle proje dosyalarını hazırlamakta olan yatırımcı adaylarının mağduriyetinin giderilebilmesi ve sağlıklı bir şekilde projelerinin sunulması için 14 günlük süre uzatımı verilmiş olup dosya teslimi 27 Şubat 2020 tarihine kadar uzatıldı.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen merkez üssü Elazığ ili Sivrice İlçesi olan Elazığ-Malatya depremi sebebiyle bu illerimiz için Devletimizin tüm birimlerinin katkıları devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana sadece Elazığ’a 475 milyonluk yatırım kazandıran TKDK, son yaptığı süre uzatımıyla yatırımcıları TKDK hibeleriyle buluşturmakta ısrarlı olduğunu gösterdi.

Konu ile ilgili konuşan Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz geçmiş olsun dileklerinde bulunup şöyle devam etti: “ Elazığ ve Malatya illerimizde meydan gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem felaketinin sonuçları her geçen gün daha da netleşiyor. Devletin tüm kurumları, stklar, yöre insanımız kısaca herkes özverili bir şekilde yaraların sarılması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanından bölgeye yardımlar oluyor. Yatırımcılarımız, gerek bizleri gerekse koordinasyon birimlerini arayıp işletmelerinin depo olarak kullanılabilmesi için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Bu zorlu süreçte ki destekleri görünce hüznün yanında gururlanıyoruz. Biz de TKDK olarak deprem felaketinin hemen ardından sahada olup gönüllü katkılar sunmaya çalıştık. Şimdiye kadar faaliyete geçirdiğimiz 311 tane yatırımımızı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Zaten yatırım faaliyete geçtikten sonra 5 yıl boyunca zorunlu sigortalılık şartı olduğu için o konuda içimiz rahat. Şimdiye kadar ziyaret ettiğimiz işletmelerimiz çok şükür hafif sıva boya çatlakları hariç sıkıntılı değiller. Bu ziyaretlerde biz ne gibi katkıda bulunabileceğimiz üzerinde çalışıp olası haklarını anlatmaya çalışıyoruz. Hali hazırda yatırım aşamasında olan işletmelerimizi de ziyaret edip ek süre talepleri halinde katkılarımızı anlatıyoruz. 8. Çağrı kapsamında proje hazırlama aşamasında olan yatırımcı adaylarımız da haliyle bu deprem felaketiyle yüzleştiler. İnsanlar yiyecek ve barınma derdindeyken insan doğası gereği yatırımcı adayları sağlıklı kararlar veremeyebilir ya da kararları aceleye gelebilir. TKDK olarak bu aşamada olan yatırımcılarımıza, daha sakin ve sağlıklı bir şekilde yol haritalarını güncelleyebilmeleri için ek süre hakkı tanımış olup, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik hibe desteğinden yatırımcı adaylarımızın en fazla payı alabilmesi için dosya teslimini 27 Şubat 2020 tarihine kadar uzatmış bulunuyoruz. Elazığ TKDK olarak deprem yaralarının en sağlıklı şekilde sarılabilmesi için hem kurumsal hem de gönüllü olarak her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Rabbim milletimizi bir daha böyle acı olaylarla karşılaştırmasın. Tekrardan hepimize geçmiş olsun diyorum” dedi.