Tiyatro Diyenlere Gelsin

HDP'den Kars Belediye başkanı seçilen ancak görevden alınan, HDP ile ayrışma yaşadığı için SES Partisini kurarak Genel Başkan olan Ayhan Bilgen, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tiyatro Diyenlere Gelsin

Partisini, terör örgütünden ayrıştıran ve daha çok demokrat ve muhafazakâr bir konumda gören Ayhan Bilgen, programda CHP ve HDP'nin 15 Temmuz öncesinde yaptığı pazarlığı anlattı.

Birkaç ismin dokunulmazlıklarının  kaldırılması konusunda CHP'yi ikna etmek için özel bir rol oynadığını belirten Bilgen, isim vermeden bu ismin CHP'li eski Milletvekili Dursun Çiçek olduğunu ima etti. CHP'nin darbeden önceden haberdar olduğu konusunda da üstü kapalı açıklamada bulunan Bilgen, darbeden hemen önce bir darbe beklentisinin olduğu, hatta tarih verilerek 'Dışarı çıkılmaması' uyarılarının bile yapıldığını söyledi.

Bu açıklamaları Ak Partili ya da MHP’li bir isim yapsa birileri çok da dikkate almaz ve hatta absürt bulur. Çünkü başta Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalif kesim 15 Temmuz için iktidarın hazırlayıp oynadığı bir tiyatro demiyor mu?

 “Yurtta sulh cihanda sulh” ekibinin adını darbeden bir hafta önce resmen telaffuz eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener değil miydi? Başbakanlık makamını  ta o günlerden çok istiyormuş ki  sistem değişikliği yaparak HDP’nin aleni 7’inci ortak olduğunu bile bile kendisini başbakan yapacak millet ittifakına gitmiş. 

Birileri 15 Temmuzu sulandırmaya çalışsa da ülke o gün müstemleke olmanın eşiğinden dönmüş ve yeniden bağımsızlığını elde etmiş olmanın mücadelesini verdi.

Hedefte kim vardı ve bu planın işlemesini kim tıraşını olup, kravatını takıp televizyonlardan izledi sorusu bile projeyi ve planı ortaya koymaya yeter.

Tabi bu kadar net tabloya rağmen birileri, “Erdoğan gitsin de ABD Başkanı Biden’in talimatları ve taktikleriyle iş başına kim gelirse gelsin” diyorsa, burada Ak Parti Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’ın da kulaklarını çınlatıp bir kan testi yapılması önerisi gündeme getirilebilir.