Tespit mi Tehdit mi?

AK Parti Manisa İl Başkanlığının iftar programına katılan eski TBMM Başkanı ve AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Tespit mi Tehdit mi?

Arınç; "Biz AK Partiliyiz. Çok şükür bu partinin kuruluşunda da bulunduk, bugün de AK Parti'deyiz, bundan sonra da gidecek hiçbir yerimiz yok. AK Parti'de zaferden zafere koşacağız, hep beraber inşallah güzel günler göreceğiz. Elbette siyasi tercihlerini başka yerlere çevirmiş insanlar da olabilir, ama biz bu kararımızda samimiyiz. Çünkü bu ülkeye hayır adına ne yapıldıysa hamdolsun AK Parti yaptı. Şimdi önümüzde daha büyük bir imtihan var. İbn-i Haldun Mukaddimesi'nde devletlere bile ömür biçer. Devletler de doğar, biraz büyür, biraz gelişir, sonra gerileme başlar ve yıkıma kadar gider, devletler, iktidarlar, idareler, yönetimler… Bütün her şeyin her günkü zevkiyle her günkü başarısıyla devam etmeyeceği işin doğası gereğidir. AK Parti'nin de bir takım sıkıntılar yaşadığını, memleket içinde ekonomiden kaynaklanan bir takım sıkıntılarla karşı karşıya geldiğini görmezden gelemeyiz. Benim bazı siyasetçilerden farkım o dur ki ben daha 3 sene evvel 'Türkiye'de ekonomik sıkıntılar var ama hamdolsun hükümetimiz bunlarla baş edecek başaracak ve yeniden güzel günlerde birlikte olacağız' demiştim. Bize düşen siyasetçi olarak bir sorunu görmektir, inkâr etmemektir, üstünü örtmemektir. Halının altına tozları toplamamaktır. Bütün tozları, pislikleri halının altına süpürüp de ortalığı temiz gösterme gayreti herkese yakışır ama siyasetçiye yakışmaz." demiş.

Arınç’ın ülkenin ekonomik panoramasına bakışı ve bazı Ak Partililerin bunu yok sayıp  halı altına süpürme gayretlerini eleştirmesi doğru bir tespit. Bu tespitin arkasından İbni Haldun’dan yaptığı alıntı ise üstü kapalı Ak Parti’nin siyasi ömrü buraya kadarmış  gibi bir anlam içeriyor. 

Elbette her  siyasi hareketin bir ömrü vardır ama halkın büyük bir çoğunluğunun hala desteğini alan tek lider olan  Erdoğan için bu tezin ne kadar doğru bir tespit olduğu tartışılır.

Arınç, muhtemelen konuşmasında “Ben üç yıl önce ekonomik sıkıntı yaşayacağız demiştim” benzeri bir cümleyi üç yıl sonra da “ben İbni Haldun’dan alıntılayarak Ak Parti’nin ömrünü tükettiğini Manisa’daki iftar programında demiştim” demenin ön hazırlığını yapıyor. Zira sever “Ben demiştim”  ile başlayan bilge adam rollerini.

Arınç’tır bu, hem “Ak Parti’den başka bu ülkeyi kurtaracak siyasi parti yok” der hem de “Partinin miadı doldu” der. Ayarı ve ortası yoktur Arınç’ın sözlerinin.  Hem “Halkın tek umudu Ak Parti” diyeceksin hem de “Yolun sonuna geldik” diyeceksin. Ne güzel, parti başarılı da olsa başarısız da olsa “Ben demiştim”in keyfini yaşamak adına böylesine anlamsız davranış göstereceksin.