Terzilik Geri Döndü

Her alanda artan fiyatlar giysi ve kıyafetlere de yansıdı. Geçmişte 80 TL olan gömlekler şimdilerde 300 TL'ye ulaşmış durumda. Takım elbise, pantolon ve diğer kıyafetlerin yanına bile yaklaşılmıyor.

Terzilik Geri Döndü

Çok daha değişkenlik ve çeşitlilik gösteren bayan kıyafetlerinin fiyatları da uçmuş durumda.

Bu durumda iş terzilerimize düşüyor. Geçmişte yeni kıyafet diken terzilerimizin bugünlerde eskiden alınmış ama beden ve kilo değişkenliğinden dolayı bir kenara atılmış kıyafetleri yeni ölçülere göre dikmek için yoğun mesai harcıyorlar.

Artık mahalle aralarında bile sayısız bay ve bayan terzisi görmek mümkün.
Atmaya kıyamadığımız ya da üzerinde ufak tefek değişiklik yapmak istediğimiz giyesilerimizi alıp terzilerimize götürüyoruz ve düzeltilmiş halini almak için de haftalarca sıra bekliyoruz.

Aslında birçok ev hanımı ve genç kızımızın biraz teknik bilgi ve özenle yapacağı bu işlemleri yaygınlaştırmak için var olan ve Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurslarımızın sayısını artırmak bu soruna çözüm olabilir.

Bu kurslar, sadece yeni kıyafet tasarlamak ve dikmek için değil, mevcutlarında revizyon ve yenilik yapmak, mevcut bir kıyafetten farklı ürünler elde etmek gibi zengin tekniklerin öğretildiği bir üretim merkezine dönüştürmek mümkün.

Başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Halk Eğitim Müdürümüz Kenan Tabar’ın bu konuyu gündemine alacağına ve hem halkımızın hem de şehrimiz ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla benzer kursların sayısını artıracağına  inanıyoruz.