TEKNOFEST Kuşağı Adımları

Gençleri Z kuşağı ile Teknofest kuşağı olarak ayırdık ama onları geleceğe hazırlayacak adımları atmakta biraz ayak sürüyoruz gibi.

TEKNOFEST Kuşağı Adımları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknofest şenlikleri yanında bilim fuarlarının öğrencilerin hayal dünyasındaki karşılığı yeni bir buluş, yeni bir keşif olabiliyor.

Kamu kurumlarının özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte bu hususa özel bir sayfa açması ve ciddi bir bütçe hazırlaması lazım.

İlimizde bunun sancısını çeken duyarlı kamu kurumlarımız kendi gayretleri ile önemli hizmetleri yapıyorlar. 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde iki yıl önce kurulan ve yapılan Uygulamalı sınavla eğitim sürecinin başladığı Dene-Yap Atölyesinde 160 gencin eğitim süreci başlamıştı.

13 hafta sonunda yapılan çalışmalarla Robotik ve Kodlama Proje Şenliği gerçekleştirildi.

Çocuklar kadar hepimizin geleceğini yakından etkileyen bu proje şenliğine; Elazığ Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Milletvekili Zülfü Demirbağ ile paydaş Kurum Müdürleri de katılarak büyük bir destek yanında gençlerimize önemli bir motivasyon sağladılar.

Bu tür etkinlikler devam etmekle birlikte, özellikle üstün zekalı ya da birçok mucit ve keşif örneğinde olduğu gibi, dersleri çok parlak olmasa da yeni buluşlara kafa yoran, ilgi  ve merak duyan öğrencilerden oluşan ve her türlü imkanların tanındığı bir çalışmanın kurumsal hale getirilmesi gerekir.

Zaman zaman domates fidesi üretmek gibi asıl amacından ve misyonundan uzak çalışmalarla öne çıkan Uluslararası İpek Yolu binası ve imkânlarının bir bölümü bu çalışmalara tahsis edilebilir. Her ne kadar bu projenin sosyal ve kültürel bir yönü olsa da bu güzelim bina sadece belirli ve üst düzey yöneticilerin ziyaretiyle açılıp kapanan bir mekan olmamalı  ve kendine yakışan üst seviye çalışmalarla gururumuz olmalıdır.