Tarımda Büyük Revizyon

Uzun bir süre Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yapan Turan Karahan'ın görevden alınıp yerine Ali Kılıç'ın atanmasının ardından yeni hedeflere ulaşmak amacıyla müdürlük bünyesinde köklü bir değişim yaşandı ve yedi şube müdürlüğünde revizyona gidildi.

Tarımda Büyük Revizyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde uzun süreden beri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevinde bulunan Turan Karahan görevinden alınmış, yerine Bakanlık Şube Müdürlerinden Ali Kılıç atanmıştı.

Tarım il müdürünün değişmesinin ardından kurum bünyesinde de köklü bir revizyona gidildi.

YEDİ ŞUBE MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
Revizyon kapsamında; Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Fuat Kerti görevinden alınarak yerine Veteriner Hekim Şemsettin Demirel atandı.

Gıda Kontrol Şube Müdürü Su ürünleri Mühendisi Cemal Çetinkaya görevinden alınarak yerine,  Ziraat Mühendisi Tuncay Özen getirildi.

Koordinasyon Şube Müdür vekili Kadir Ateş’in yerine Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Nizamettin Çetiner atandı.

İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Cumhur Çetinkaya görevinden alınarak yerine Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Salim Gökalp atandı.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Salim Gökalp yerine Veteriner Hekim Coşkun Demirelli atandı. 

Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Nizamettin Çetiner’in yerine Ziraat Mühendisi Sercan Aksuoğlu görevlendirildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Su Ürünleri Mühendisi Hacı Paşa Tuğyan görevinden alınarak yerine Su Ürünleri mühendisi Cevat Yılmaz görevlendirildi.

Tarımda Büyük Revizyon

İKİ ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVİNDE KALDI
Yedi şube müdürlüğünde yapılan değişim ve revizyonda görevi değişmeyen sadece iki şube müdürü oldu.

Bitkisel Üretim Şube Müdürü Yılmaz Ataş ile Çayır- Mera Şube Müdürü Şemsi Reşit Bilici mevcut görevlerine devam edecekler.

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan Ali Kılıç, özellikle tarım ve hayvancılığın stratejik bir konuma yükseldiği bir dönemde göreve gelmesinin ardından koyduğu hedeflere ulaşmak ve tarımsal üretimleri attırarak bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandırmak amacıyla böylesine köklü bir revizyona gittiği ifade ediliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan Ali Kılıç,  geçmişi başarılarla dolu bir bürokrat olarak dikkat çekiyor.

2009-2011 yıllarında Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütürken, kapanmak üzere olan atıl bir birimi, başta bakanlık olmak üzere, Fırat Kalkınma Ajansı ve AB projeleriyle ayağa kaldıran ve başarılı çalışmalara imza atan Kılıç, 2011 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görevlendirilmişti.

Ardından TKDK Genel koordinatörlüğü görevine atanan Ali Kılıç, geçtiğimiz günlerde de Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü olacak atanmıştı.

Tarımda Büyük Revizyon

MEDYATİK DEĞİL KALICI HİZMETLER
Geçmişte tarımsal anlamda birçok sorun yaşanırken ve üreticilerin mevcut problemlerini çözmek yerine medyatik proje ve çalışmalarla öne çıkan Tarım İl Müdürlüğü’ne yeni bir vizyon kazandırmayı ve tarım ve hayvancılık şehri Elazığ’ın kalkınmasına ciddi katkılar sunmayı hedefleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç’ın yönetim kademesinde yaptığı değişimlerin şehre olumlu katkı sunması bekleniyor.

ÇİFTÇİ VE TARIMA DESTEK
İlimizin önemli bir ticari potansiyeli olmasına rağmen yeterince ilgilenilmediği ve destek olunmadığı için üretimde büyük düşüşlerin yaşandığı tarım sektöründe, üretimi artırmak amacıyla başlatılan yeni hamlenin olumlu sonuçlarının görüleceği ifade ediliyor.