Tarıma Belediye Desteği

Cip bölgesinde geçtiğimiz yıllarda bulunan ve ilimizin sağlık turizmi yanında tarım üssü olmasını sağlayacak jeotermal suyundan faydalanılarak yapılacak ilk tesis için adım atıldı. Elazığ Belediyesi, bölgenin ihtiyacını karşılayacak ve tarımsal üretime önemli katkı sağlayacak sebze fidesi üretim tesisini hayata geçiriyor.

Tarıma Belediye Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda Merkeze bağlı Cip köyünde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) yaptığı çalışmalar sonucu bulunan jeotermal kaynak suyunun ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk adım atıldı.

ÜRETEN BELEDİYE
Rutin belediyecilik alanında hayata geçirdiği yeni ve prestijli  projeler yanında başta GES olmak üzere üretim ve istihdama katkıları sebebiyle halkımızın takdirini kazanan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yöremizde büyük eksikliği hissedilen sertifikalı sebze fidesi üretimi için de harekete geçti.

ŞEHRİN TARIMINA BÜYÜK DESTEK
Fırat Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Elazığ Belediyesi’nin hazırladığı “Elazığ Sertifikalı Fide Üretim Merkezi” projesi kabul edildi ve proje ile ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı.

FKA Elazığ Yatırım Destek Ofisinde düzenlenen imza törenine, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, FKA Elazığ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Selim Özatay katıldı.

YILLIK 30 MİLYON SEBZE FİDESİ
Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ile ilimizin ve bölgenin ihtiyacı olan ve hâlihazırda bölge dışından karşılanan yıllık 30 milyon fide Cip Jeotermal sınırları içinde yer alan Harmantepe Köyündeki inşa edilerek jeotermal kaynakla ısıtılan 10.000 metrekare serada üretilerek çiftçimize sunulacak.

YEREL VE MİLLİ TOHUMLAR KULLANILACAK
Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin bir başka özelliği ise yerli ve milli tohumların kullanılması ve yaygınlaştırılması olacak.
Proje kapsamında yerel tohumların muhafaza edileceği ve sertifikalandırma işlemlerinin yapılacağı 200 metrekare yerel tohum depolama alanı da inşa edilecek.

TARIMIN STRATEJİK ÖNEMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile hem yerel ve milli tohum yaygınlaştırılacak hem çiftçilerimizin il dışından almak zorunda oldukları fideleri ilimizden temin edilecek hem de pandemi döneminde daha bir öne çıkan ve gelecekte stratejik öneme sahip olacak olan tarım ve üretim konusunda şehrimizi bir tarım üssü konumuna yükseltecek.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA ÜCRETSİZ VERİLECEK
Uygulama süresi 24 ay olacak proje ile tarımsal ürünlerin arz güvenliğinin ve yerel tohumların güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra projenin sosyal bileşeni olarak her yıl belli sayıda dezavantajlı üreticiye bedelsiz olarak belli sayıda fide verilecek.

YENİ TESİSLER YOLDA
Kullanım hakkı 30 yıllığına Elazığ Belediyesi’nde olan 45 dönümlük Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasında hayata geçirilecek jeotermal enerjiye dayalı alanda tarımsal ve seracılık üretiminin yanında  sağlık turizmi ve kaplıca tesisleri de planlanıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşülerek  bölgede yapılacak termal tesisler konusunda talepler iletilmişti. 

MARKA ŞEHİR YOLUNDA ADIM ADIM
Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasının 30 yıl süreyle işletim hakkını alan ve bu alanın şehrin, başta sağlık, turizm, tarımsal üretim ve yöresel lezzetler konusunda ortaya konulan projelerle ilimize marka değer kazandırarak, şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan ve  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yürüttüğü projeler ile bu hedeflere kısa sürede ulaşılacağı ifade ediliyor.