TARIM KENTİYMİŞİZ…

AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ METİN BULUT, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AYLIK 'HİZMET YOLUNDA' ADIYLA HALKA SESLENİŞİ BENZERİ BİR ÇALIŞMA İLE ELAZIĞ'A SESLENDİ VE ELAZIĞ'IN BİR TARIM KENTİ OLDUĞUNU RAKAMLARLA AÇIKLAMAYA ÇALIŞTI. BULUT'UN ELAZIĞ'I BİR TARIM ŞEHRİ OLARAK TARİF ETMESİNE RAĞMEN ULUOVA VE KUZOVA HALEN  TARIMSAL AMAÇLI SUSUZLUĞU VE ÜRETİMSİZLİĞİ YAŞIYOR

TARIM KENTİYMİŞİZ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK üyesi ve  Elazığ Milletvekili Metin Bulut, özel olarak çekimleri danışmanları tarafından yapılıp konulara göre görüntü yüklenen bir video çalışmasını basın kuruluşlarına göndererek 2002 yılından itibaren yapılan yatırımlar ve çalışmalarla Elazığ’ın tarım konusunda yükselen bir ivme yakaladığını belirtti.

 

ELAZIĞ, BİR TARIM KENTİYMİŞ…

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol,  geçtiğimiz günlerde şehrin sorunlarını TBMM  kürsüsünde dile getirmiş ve Elazığ’ın bir tarım şehri olmasına rağmen Uluova ve Kuzova’nın sulanamaması sebebiyle tarımsal üretimde iyi bir noktada olmadığını belirtmesinin ardından Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’a yapılan yatırımları görmek adına rakamlara bakmanın yeterli olacağını  ifade ederek yeni bir tartışmayı da başlatmış oldu.

COĞRAFYA ÖĞRETMENİ GİBİ

Hazırladığı video görüntülerinde Elazığ’ın coğrafi konumunu, yüzölçümünü ve nüfus bilgileri gibi coğrafi bilgileri vererek başlayan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, “İlimizin sahip olduğu arazi varlığı, iklim koşulları, doğal kaynakları dikkate alınarak hükümetimizin ve Tarım Bakanlığımızın 2002 yılından bugüne kadar sağlamış olduğu destekler ve geliştirdiği projelerle birlikte tarımsal potansiyeli sürekli bir pozitif ivme halinde gelişmekte olup yeni destekleme programlarıyla birlikte daha da ileriye taşıma noktasındaki çalışma ve hedefler devam edecektir” diyerek tarımsal desteklerin üretime etkisine dikkat çekti.

 

PİYASA FARKLI RAKAMLAR FARKLI

İlimizde 286.000 hektar  tarım arazisi ve 225.000 hektar  mera varlığı bulunduğunu ifade eden Bulut, kayısı, badem, üzüm ve şeker pancarında çok iyi noktada olduklarını ifade ederek bunu rakamlarla ortaya koydu.

İlgili müdürlükler ve birimler tarafından derlenerek milletvekili danışmanlarına verilen rakamların reel üretimleri ve piyasayı yansıtmadığı gibi üreticilerin görüşlerini de yansıtmadığını ifade eden çiftçiler,yapılan açıklamanın CHP milletvekiline cevap vermek için hazırlandığını  iddia ettiler.

RAKAMLAR ÇOK MU UÇMUŞ?

İlimizde yetiştirilen sebze ve meyve miktarlarının ülke üretimine oranla çok gerilerde olduğunu, bu gerçeğe rağmen milletvekiline verilen bilgi ve rakamların bürokratlar tarafından kendi kurumlarının faaliyetlerini çok göstermeye yönelik rakamlar olduğunu belirten çiftçiler, bu konuda milletvekili Bulut’un gerçek verileri sahadan ve üreticiden almasının daha doğru olacağını ifade ettiler.

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ MÜ? ULUOVA MI?

İlimiz milletvekillerinin şehre talep ettikleri yatırımları ciddi bir fizibilite çalışması yapmadan ve öncelik sırası gözetilmeden talep edildiğini belirten çiftçiler, şehre hiçbir maddi kazancı olmayacak Kömürhan Köprüsü ve İpekyolu projesi gibi yatırımlar yerine Uluova ve Kuzova’nın tarımsal suya kavuşturulmasının daha hayati ve şehir ekonomisine önemli bir katkı sunacağını ifade ettiler.

TOPRAKLAR SUYU, ÇİFTÇİ ÜRETMEYİ BEKLİYOR

Elazığ’ın Uluova ve Kuzova gibi önemli tarım üretimlerinin susuzluktan kırıldığını, bu ovalarda geçmişte verilen  suyla dikilen binlerce hektarlık meyve bahçesi, üzüm bağları ve sebzecilikten şimdilerde eser kalmadığını, birçok çiftçinin bahçelerini bozarak yine susuz arpa ekimi için tarlaya dönüştürdüklerini belirten çiftçiler, Milletvekili Metin Bulut’un yaptığı açıklamanın gerçek veri ve bilgilere dayanmadığını ifade ettiler.

BİLMİYORDUK…

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleriyle ilimizde üretimi yapılan ürünler ve geleneksel metotlarla üretimi yapılan hediyelik ürünler için alınan patent ve coğrafi işaretler konusuna değinen Bulut’un  coğrafi işaretin ne olduğuna dair bir paragraf açmaması  da dikkat çekti.

Milletvekili Bulut’un yaptığı açıklamalar hakkında görüşlerini ifade eden vatandaşlar, seçmene ve kamuoyuna  gerçek verilere dayanılarak açıklama yapılmasının  daha doğru olacağını ifade ettiler.