Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı

Başak MERAL GÜNDÜZ/Mardin´in mistik havasını sunan Gazi Konağı, her yönüyle insanları kendine çekiyor. Mardin´in butik otelleri arasında yer alan Gazi Konağı görevlisi Veysi Dinç otelin tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ESKİ MARDİN’DE 1000 METREKARE OTOPARK ALANI İLE HİZMET VEREN TEK OTEL;GAZİ KONAĞI
Veysi Dinç”Otelimiz 25 ayrı konutun birleşiminden oluşmaktadır.Üst katlar 1950’li yıllarda dönem eki olarak eklenmiştir.Alt katların tarihi ise 800 ile 1500 yıl arasında değişmektedir.Anıtlar yüksek kurulu projesini onaylayarak tarihi dokusunu bozmadan,sonradan eklenen betonarme duvarlar,eklentiler kaldırılmıştır.Taşların yüzeyi temizlenerek banyolar eklenip otele dönüştürülmüştür.23 taş ve 17 dönem eki olarak toplam 40 oda 106 yatak kapasitesine sahiptir.Otel sınırları içinde bulunan bir abbara,beş teras,iki avlu,1000 metrekare otopark alanı ile hizmet vermektedir”dedi.

ELAZIĞ’DAN GELEN MİSAFİRLERİMİZ OLDUKÇA FAZLA
Dinç,”Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardan beridir iç içe ve kardeşçe yaşandığı, taşların oya gibi işlendiği, tarihi camileri, medreseleri, manastırları ve antik kentleriyle son yılların gözde ve huzur şehri Mardinimiz, turizmin gözde mekanları arasında yerini aldı. Yatılı ve günübirlik gelen misafirlerimize eski günlerine kavuşan şehirde, oteller rezervasyon taleplerine yetişemiyor. Son aylarda şehre gelen misafir sayısı yaklaşık 3 milyonu buldu. Şehre gelen misafirlerin en çok uğrak yerleri arasında bulunan Gazi Konağı olarak,  müşteri memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz  ve pandemi kurallarına çok dikkat ediyoruz.Hafta sonları özellikle de  Elazığ’dan gelen misafirlerimiz oldukça fazla.Gelen misafirlerimiz ile bir aile olduk diyebiliriz”dedi.

Veysi Dinç”Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren Gazi Konağı eski Mardin´de oto parkı olan tek otel. Tarihi günümüze modern bir şekilde sunan Gazi Konağı´nda güler yüzlü Otel Müdürümüz Şerif Mahmutoğlu ve personelleri sizi kapıdan karşılıyor.Konağımızın duvarları ile de  size mini bir tarihi yolculuk yapma imkanı sunuyoruz”dedi.
 

Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı
Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı
Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı
Tarihi kentin tarihi oteli: Gazi Konağı