Tanıtıma İpek Yolu dopingi

Elazığ depreminden sonra tamamlanan TOKİ konutları anahtar teslim töreni için ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin şehrin tanıtımı için önemli fırsatlar sunuyor

Tanıtıma İpek Yolu dopingi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın koordinesinde bakanlıkların destekleriyle toplamda 225 bin metrekare alan üzerine kurulan ve yapımına şehrimizde 3 yıl önce başlanan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi açılışı gerçekleştirilmesi şehrin tanıtım alanında yeni bir umudu oldu.


250 KİŞİLİK KONAKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını Elazığ’da önceki gün yaptığı Türkiye ve Avrupa’nın en büyük ve tek merkezinin güneş panelleri ile tüm elektriğini kendi imkânlarıyla karşılayacağı, 250 kişi konaklamalı, bin kişi kapasiteli şekilde hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.

ÜRETİMİN BEYİN MERKEZİ 
Bünyesinde bulundurduğu Ar-Ge, tasarım, yazılım, kodlama, uçuş simülasyon, teknik ve üretim montaj atölyeleri, tarım, hayvancılık, doğa bilimleri, okçuluk, atıcılık, binicilik gibi birçok alanda çocuk ve gençlere eğitim verilmesi planlanan merkez, yakın zamanda aktif olarak hizmet verecek.

 

BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
Geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle açılan merkez hakkında bilgi veren ve ilk günden bugüne her aşamasında yoğun gayret gösteren Projenin Genel Koordinatörü hemşerimiz Hakan Karabulut, “İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi,  toplamda 225 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye ve Avrupa’nın en büyük Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi olma özelliğine sahip. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri desteklerinde yapımına 2017 yılında başlandı ve 2020 yılında tamamlandı. Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirildi. Bu tesiste toplamda günlük 250 kişi konaklamalı, bin kişi faaliyet kapasiteli şekilde hizmet vermeye başlayacak. 

TEMATİK EĞİTİM MERKEZİ
Merkezin fonksiyonu ve ülkemize katkıları hakkında detaylı bilgiler aktaran ve Projenin Genel Koordinatörü olan Hakan Karabulut, “İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi 6 ile 13, 13 ile 18 ve 18 ile 30 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlere yönelik tematik eğitimler, kuluçka merkezi eğitimleri, tarım, hayvancılık, doğa bilimleri, okçuluk, atıcılık, binicilik, bisiklet sürüş parkurları, çocuk tematik eğitim alanındaki tematik eğitimler ve çocuk trafik eğitim parkuruna kadar birçok eğitim gerçekleştirilecek. Tesis içerisinde 56 temada girişimci kuluçka merkezimiz bulunmakta. Bunun içerisinde Ar-Ge, tasarım, yazılım ve kodlama, uçuş simülasyon, teknik ve üretim montaj atölyeleri bulunmaktadır.” 


ELEKTRİĞİNİ  KENDİ ÜRETİYOR
"Güneş enerjisi santraline sahip, elektriğini kendisi üretiyor. Kurulan güneş enerjisi panelleriyle tesisin enerjisini yüzde 100 kendi imkânlarıyla karşılanıyor."  Karabulut'un bu sözleri Ulusların kalkınma düzeyi göstergesi olan yenilenebilir enerji kaynağı enkazdan yeniden imara hatta şahlanışa ilk adım olarak değerlendirildi vatandaşlarımız tarafından.

ÇOCUK DİL VE İLETİŞİM MERKEZİ
 On altı temada çocuklarımızın dil becerilerini, iletişim ve motivasyon becerilerini ve çocuk hakları gibi konularda bir bilgi ve deneyimlerini arttırıcı tematik eğitimler bulunduğunu ifade eden Karabulut,  merkezin her bir biriminde bütün faaliyetlerin “yaşayarak öğrenme” metotları ile yapıldığını belirtti.
Özellikle popüler kültür sosyal medyanın etkisiyle gençler arasında dejenere olan öz Türkçemiz Elazığ’dan korunma altına alınması da merkezi daha anlamlı kılıyor.


UYGULAMALI TARIM MERKEZİ
Proje koordinatörü Hakan Karabulut, "Yine tesis içerisinde 25 bin metrekare alan üzerine kurulu organik tarım ve hayvancılık bulunmakta, bu bölümde 25 adet tıbbi aromatik bitkinin tohumdan üretimine kadarki bütün işlemlerini, türevlerinin uygulama ile gençlere verilen eğitimlerle üretimin yapıldığı bir alandan ibaret. Bu tesiste eğitimlerle yapılan bütün ürünler tesisin kendi ihtiyaçlarını karşılamakta. 8 bin 500 adet 43 çeşit ağaç ve ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bu ağaçların bazıları yine tıbbi aromatik bitkiler gibi yapraklarının işlendiği gerek kozmetik gerekse çay haline getirilecek ağaçlardan oluşmakta” şeklinde ifade etti.
ELAZIĞ'IN DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI
İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi ile tıpkı tarihte bildiğimiz eski dünyanın doğusu ile batısı arasında sosyolojik etki köprü vazifesi gören tarihi ipek yolu hüviyetine sahip. Elazığ’ın dünyaya açılan yeni cazibe merkezi olacaktır bu yönüyle.

GENÇLİK MERKEZİ İLE TERÖRE GEÇİT YOK
İpek Yolu Uluslararası  Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi açılışında konuşan projenin mimarı ve takipçisi Konya Milletvekili Leyla Usta şu bilgileri vermişti. 
"Bilimi ve teknolojiyi ilim ve irfan ile buluşturmak, medeniyetimizi, Doğu medeniyetini ve mesajını Batı'ya aktarmak, milli ve manevi değerleriyle yetiştirilmiş çocuklarımızı ve gençlerimizi ideal alarak bu merkezimizi planladık. Çocukların zorla dağa kaçırıldığı bu yakın coğrafyada, teröre bulaşmamış, teröre geçit vermemiş, gençlerine, çocuklarına sahip çıkmış, cesur yürekli insanların, Gakkoşların diyarı Elazığ'da biz de bu dağı aldık ve bir yaşayarak öğrenme merkezi haline getirdik." 

ERDOĞAN’IN SİYASİLERE İPEK YOLU MESAJI
Elazığ’da deprem konutlarının anahtar teslimi açılışına katılan Erdoğan aynı gün İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiş ve şu ifadelere yer vermişti:
 "Adeta bu bizim doğuş yolumuzdur ve bu doğuş yolumuzun güzergâhında Elazığ’da böyle bir eserin ortaya çıkarılması ve bundan sonra da bu yolculuğu devam ettirecek bir neslin burada ihyası, inşası bizim için büyük bir önem taşıyor. Bunun için de tabii her tür burada etkinlikler olacak, bunlar burada yaşayacak. 
Ve bu etkinliklerle birlikte inanıyorum ki İpek Yolu çok farklı ses getirecek. İnşallah biz Ankara’dan değil tüm Türkiye’den bu sesi duyacağız, buna kesinlikle inanıyorum. Bu konuyla ilgili olarak bütün milletvekili arkadaşlarım burada ellerinden gelen her türlü desteği vermelidir. Etkinliklerle burasının sesini tüm Türkiye’ye, hatta hatta etnosporla da dünyaya bence duyurmalıdır diye düşünüyorum." 


VALİ VE BAŞKANLARA GÖREV
İpekyolu Gençlik ve Çocuk Merkezinin sürekli işlevsel olması için bugünün ve yarınların Elazığ Vali ve Belediye Başkanlarına da görev düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  merkezin önemini ve misyonunu net  bir şekilde ortaya koydu.