Sürpriz Sonuç

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığının gündemde olduğu sırada gerçekleştirilen anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. 'Seçimlerde Erdoğan'a karşı muhalefetin çatı adayı olması durumunda Mansur Yavaş'a oy verir misiniz?' diye sorulan ankette Mansur Yavaş 43 ile birinci çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 36.5 oranında oy aldı.

Sürpriz Sonuç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Toplumun geniş bir kesiminde Mansur Yavaş'ın adaylığına ilgi olduğunu belirten Özdağ, "Bizim adayımız Mansur Yavaş, kendisini Türkiye'nin geleceği için göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın bu sözlerinin ardından Yavaş'ın adaylığıyla ilgili tartışmalar da alevlendi. CHP cephesinden konuya ilişkin yapılan ilk yorumda, "Özdağ'ın bu açıklamasının Millet İttifakı'na duyulan güvenden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı. Bu tartışmaların gündemde olduğu sırada Avrasya Araştırma tarafından Yavaş'la ilgili anketin sonuçları açıklandı.

YÜZDE 43 MANSUR YAVAŞ ÇIKTI
"Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında muhalefetin 'çatı adayı' olarak Mansur Yavaş gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz?" şeklindeki soru karşısında katılımcıların yüzde 43'ü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş derken, yüzde 36.5 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini söyledi. Yüzde 12.5 "Kararsızım ama büyük ihtimalle Mansur Yavaş'a oy veririm" derken, yüzde 3.2 ise "Kararsızım ama büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan'a oy veririm" dedi. Yüzde 4.8 ise oy kullanmadı.

Tam da adaylığı gündemdeydi! 'Yavaş mı, Erdoğan mı?' diye sorulan anketten Yavaş çıktı

KILIÇDAROĞLU İLE KAFA KAFAYA
"Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında muhalefetin 'çatı adayı' olarak Kemal Kılıçdaroğlu aday gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz?" sorusuna karşılık yüzde 39.9 Kılıçdaroğlu'nu desteklerken yüzde 38.1 oy aldığı görüşen Recep Tayyip Erdoğan ikinci sırada yer aldı.