ŞUAY ALPAY AZERBAYCAN'A GİTTİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, Azerbaycan Parlamentosunun 100. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 9-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''Uluslararası Futbol Turnuvası''na katılmak üzere çoğunluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekillerinden oluşan 30 kişilik bir heyet ile Azerbaycan' a gitti.

ŞUAY ALPAY AZERBAYCAN'A GİTTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek olan futbol turnuvasına TBMM Parlamenterler Futbol takımı ile birlikte 5 ülke meclislerinden parlamenter futbol takımları katılacak.

 Azerbaycan parlamentosundan milletvekilleri ve üst düzey devlet yetkilileri, TBMM heyetini Azerbaycan Bakü Havaalanında karşıladı.

 Türk heyeti adına Bakan Yardımcısı ALPAY dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın ulusal televizyon kanalına verdiği röportajda kardeşlerimizin bu sevincini paylaşmak ve onların yanında olmak için çok güçlü ve kalabalık bir heyet ile birlikte Bakü’ye geldiklerini belirtti.

 Şuay ALPAY ayrıca Azerbaycan milli kahramanlarından olan dedesi (annesinin babası) Mehmet KASIM’ ın kan ve can vererek 1918 yılında kuruluşuna katkı verdiği Azerbaycan Milli Meclisi’ nin 100. yılında, dedesinin ilk torunu olarak bakan yardımcısı sıfatıyla bulunmaktan duyduğu şerefi dile getirdi.

 Bakan yardımcısı ALPAY, iki kardeş ülkenin, Türkiye ve Azerbaycan’ın özgür, bağımsız ve güçlü iki ülke olarak sonsuza dek yaşaması temennisinde bulundu.

 Türkiye, Azerbaycan, Letonya, Ukrayna ve Polonya parlamenter futbol takımlarının yer alacağı futbol turnuvası 9 – 10 ve 11 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.