Sözü Yormayın Artık!

Bayramın ikinci günü etkili olan ve şehirde birçok olumsuzlukların yaşanmasına sebep olan aşırı sağanak yağışlar bitti ama bu merkezde başlayan bir polemik bitmedi.

Sözü Yormayın Artık!

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un yaşanan olumsuzlukları Ak Partili geçmiş belediyelere ve 20 yıllık Ak Parti iktidarına yüklemesine ve sorunun çözümü için CHP’li belediyecilik anlayışını adres göstermesine karşın Ak Parti Milletvekili Metin Bulut sessiz kalmadı.

Türkiye’de halka hizmet anlayışının Ak Parti Belediyeleri ile geldiğine vurgu yapan Bulut, CHP’li belediyelerin çözüm olarak gösterilmesini komedi olarak yorumladı.

Polemik, zamanla yerel yönetimlerden kayarak, karşılıklı iddia ve ithamlara, “karşıma çık konuşalım” restleşmesine ve mahkeme belgelerinin yayınlanmasına kadar vardı.

Söylenen sözlerin ve ortaya atılan iddiaların hiç biri yeni değildi. Hemen herkesin bildiği ve hakkında açıklamalar yapılmış ve üzerinde çokça konuşulmuş, açıklamalar getirilmiş konulardı.

İki milletvekilinin yaptığı şey, aslında geçmişte konuşula konuşula bayatlamış ve çok da geçerliliği kalmamış tekrarlardan ibaretti.

Sayın vekillerimiz, benzer bir polemiği yaklaşık bir yıl önce de yaptınız ve bizler Hakimiyet Gazetesi olarak her iki tarafın da fevri davrandığını ve karşı tarafa haksızlık ettiğinizi yazmıştık. Ve sizler de büyük bir olgunluk göstererek bu gereksiz polemiği sonlandırmıştınız.

Şimdi tarih yine tekerrür ediyor gibi. Şehir yorgun, şehir yaralı ve şehir olumsuzlarla, kavgalarla değil, aynı hedefe koşan ve birbiriyle kavga eden değil, istişare eden vekilleri görmek istiyor. Zaten derdimiz başımızdan aşkın, zaten huzur ve mutluluklar askıda bir de sizlerin söz kavgaları ve basın açıklaması yarışına çekmeyin bizleri ve bu şehri.

Her iki milletvekilimizin de bazı sözlerinde doğruluk payı olan cümleler olduğu gibi, abartılı ve manipülasyon içeren cümleler de yok değil.

Rakibi zor durumda bırakmak ve öne geçmek için devam ettirilen bu polemikten hem basın mensubu olarak bizler hem de şehir halkı yoruldu.

Gelin artık sizler de sözü yormadan ve daha çok gönül yaralamadan bu polemiği ve tartışmayı tadında bırakın. Günü, zamanı ve yeri gelir kendi bildiklerinizi ve doğrularınızı anlatır ve kendinizi halka ifade edersiniz. Bunu bir düelloya ve söz panayırına çevirmenize gerek yok. Zira en büyük hakem halk, saha ise sandıktır.

Sizin bir milletvekilini oyun dışı bırakmaya ne yetkiniz ne de gücünüz var. Halk yeri ve zamanı geldiğinde gereğini yapar ve öyle bir ayar verir ki siz bile takdir edersiniz.