Sözleşmeli çalışanlara kadro verilecek mi? AK Parti tarihi duyurdu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Ekim'de sözleşmelilerin kadroya alınması konusunun ele alınacağını duyurdu.

Sözleşmeli çalışanlara kadro verilecek mi? AK Parti tarihi duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu kurumlarındaki on binlerce sözleşmeli personeli heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmeli personellerin merakla beklediği 'kadro' konusunda açıklama yaparak kritik tarihi verdi.

EKİM AYINDA ELE ALINACAK
Akbaşoğlu, 560 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda, "Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" ifadesini kullandı.

BAKAN BİLGİN SİNYALİ VERMİŞTİ
Geçtiğimiz gün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya Sözleşmeli Personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz. Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz" demişti.