Sözcü'nün Şehit İstismarı

Samsun merkezli bir dernek, Baskil esnafından aldığı ve parasını vermeden kaybolduğu iddiaları ile iki kolon dikti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olaya el attı ve ihale yaparak külliye inşaatına başladı.

Sözcü'nün Şehit İstismarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüklenici firma kendisine dernek tarafından ödeme yapılmamasından dolayı külliyenin inşaatına ara verdi ve mahkeme  süreci başladı. Yargı inşaatı durdurdu ama Başkan Şerifoğulları’nı durduramadı. Yeni bir alanda külliyenin devamı için çalışmalara başlandı. Bu duyarlılık ve samimiyet, Gara Şehitleri için PKK ifadesini kullanamayan siyasilerin tetikçisi olan Sözcü Gazetesi’nin gözüne battı ve şehit istismarı üzerinden Başkan Şerifoğulları’na yüklendi.

Halkın milli ve manevi değerlerine her fırsatta savaş açan, Gara’da şehit edilen vatan evlatlarımız için yayınladıkları mesajda PKK’yı dile getiremeyen siyasi çevrelerin tetikçiliğini yapan Sözcü Gazetesi, Şehit Fethi Sekin Külliyesi üzerinden şehir istismarına kalktı.

DERNEĞİN RANT PLANLARI BOZULDU
Samsun merkezli kurulan ve hemşerilerimizin ilk kez adını duydukları Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, vatandaşlardan yardım toplayarak kahraman şehidimiz Fethi Sekin adına külliye yapımına başladı.

Baskil esnafından aldıkları malzemelerle birkaç kolon diktikten sonra,  esnafa olan borçlarını ödemediği iddiası ile ortadan kaybolduğu belirtilen derneğin yarım bıraktığı inşaat alanında yeni bir külliye inşa etmek amacıyla ihale yaparak çalışmalara başlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu’nun bu adımı, külliyeyi yaptıracağını söyleyen Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu tarafından yüklenici firmaya ödeme yapılmamasından dolayı külliyenin inşaatına ara verilmiş ve mahkeme kararı ile durdurulmuştu. 

“PARAMI VERİN”
Halkımızın milli ve manevi değerlere  karşı duyarlılığı ve şehitlerimize karşı vefa duygularını istismar ederek para topladığı , topladığı parayı harcamadan, Baskil ve Elazığ esnafından aldıkları malzemelerle birkaç beton kolon dikerek ortalıktan kaybolduğu iddia edilen  Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu adıyla kurulmuş  derneğin  yarım bıraktığı külliye için yeni bir proje hazırlayan ve yapılan ihalenin ardından işe başlayan Elazığ Belediyesi’nin karşısına daha önce külliye’nin ihalesini alan yüklenici firmanın,dernek tarafından ödeme alamaması nedeniyle açtığı dava  sorunu çıktı.

“Bugüne kadar harcadığımız paraları bize verin” talebinde bulunan yüklenici firmanın açtığı dava sonucun da mahkeme kararıyla “yürütmeyi durdurma” kararı alındı.Alınan karar sonucunda Elazığ Belediyesi,yürütmenin durdurulması kararı nedeniyle   külliyenin mevcut yerinde çalışmalarına  başlayamadı ve farklı projeler  üzerinde yoğunlaştı.


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN B PLANI
Bu gelişme karşısında Başkan Şerifoğulları pes etmedi ve bu kararı hem bu geçersiz kılacak hem de bir daha böylesi bir hukuk engeline takılmamak adına Elazığ İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen farklı bir alanda projeyi hayata geçirmenin adımlarını atarak söz konusu derneğin başlattığı proje yerine yeni bir alanda yeni bir projenin hazırlıklarını başlattı.

SÖZCÜ’NÜN DERDİ KÜLLİYE DEĞİL
Yaşanan bu gelişmeler ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehidimiz Fethi Sekin Külliyesi için ortaya koyduğu çabalar, sırf siyasi muhalefet olsun diye Sözcü Gazetesi’nin manşetine taşındı. 

Halkımızın değerleri ile her zaman problemli olmuş, terör örgütleri ile ülkemiz aleyhinde olan mahfillerin her zaman sözcüsü olmuş Sözcü Gazetesi’nin şehrimizin kahraman şehidi Fethi Sekin Külliyesi üzerinden   Ak Partili Belediye Başkanı olması dolayısıyla manşetten kendisine iftira atılmasına karşı sessiz kalmayan Şerifoğulları, hem Sözcü Gazetesi hem de  tetikçiliğini  yaptığı CHP’ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“ZORUNLU ARA VERİLDİ”
Sözcü Gazetesi’nin manşetinin, gerçeklerden uzak ve tamamen art niyetli olarak hazırlandığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de PKK tarafından gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit düşen Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin anısına Baskil ilçesinin Doğancık Köyü'nde Samsun merkezli Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu tarafından Külliye inşası çalışmalarına başlanmıştı. Ridan İnşaat Limited Şirketi’ne ait Gür-Aş Yapı isimli yüklenici firma, 1 Ocak 2019 tarihinde Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlamıştı. Ancak külliyeyi yaptıracağını söyleyen Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu tarafından yüklenici firmaya ödeme yapılmamasından dolayı külliyenin inşaatına ara verilmişti” 

“ANINDA İNİSİYATİF ALDIK”
Sürecin sekteye uğraması ile Elazığ Belediyesi olarak sorumluluk anlayışıyla kahramanımız adına Baskil ilçesinde yapımına başlanan külliye inşaatına ilişkin Doğancık Köyü Muhtarlığı bir protokol yapılarak 03.07.2020 tarihinde yeni bir ihale gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları açıklamasını şöyle sürdürdü:“İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından çalışmalara başlanmış ancak; açılan alacak davasına ilişkin Elazığ 3.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 12.08.2020 tarihli yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Elazığ Belediyesi olarak yargı sürecinin devam etmesi ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak şehidimizin ailesiyle de görüşmeler yapılmış, bunun neticesinde Baskil Kaymakamlığı, Baskil Milli Emlak Şefliği ve Elazığ İl Özel İdaresi ile görüşmeler gerçekleştirilerek Doğancık Köyü’nde yeni yer tahsisi için çalışmalar başlatılmıştır. Yürütülen çalışmalar neticesinde İl Özel Özel İdaresi’ne ait bir alanın Elazığ Belediyesi’ne devri geçtiğimiz hafta sağlanmıştır. Projesi hazır olan Külliye inşasına ilişkin ihale 2021 yılı içerisinde yapılarak inşa çalışmalarının yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.”

ŞEHİT ÜZERİNDEN SİYASİ MANÜPÜLASYON 
Yaşanan tüm bu gelişmelerin CHP Milletvekili Gürsel Erol’un ve kamuoyunun da bilgisi dâhilinde olduğunu ifade eden Şerifoğulları, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde 30 CHP milletvekiliyle şehrimize gelerek şehidimizin kabrini ziyaret etmişlerdi. Bu ziyarette Sayın Erol, yukarıda bahsettiğimiz gerçekleri çok iyi bilmesine rağmen “Külliye’yi yapamadılar” diyerek her zaman yaptığı gibi bu konuyu da manipüle etme yoluna gitmiştir.  Bizim siyasetimiz manipülasyondan uzak hizmet ve icraat siyasetidir. Belediyemize yönelik samimiyetten uzak, dayanaktan yoksun ve hamasi söylemlerine en güzel cevabı icraatlarımızla vermeye devam edeceğiz”

CHP, İZMİR’E ÇARE OLSUN
Fethi Sekin Külliyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesince yapılma teklifine de değinen Başkan Şerifoğulları; “İzmir Büyükşehir Belediyesinin Külliye yapımı için sözde 6 milyon TL ayırdığını iddia eden Sn. Vekil’e bu bütçeyi her yağmur sonrası afet bölgesine dönüşen güzelim İzmir için harcamalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

SÖZCÜ, KİMİN SÖZCÜSÜ
Sözcü Gazetesi’nin yaşanan gerçekleri bile bile konuyu manşetine taşımasının oldukça manidar olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları; “Her fırsatta milli ve manevi değerlerimize saldırılarıyla kime sözcülük yaptığı aşikâr olan ‘SÖZCÜ’ Gazetesi’nin bu girişiminin kime hizmet ettiği gayet açıktır.” dedi.

AYASOFYA VE TABLET HABERLERİ 
Sözcü Gazetesi daha önce Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Ayasofya-ı Kebir Camii’nin açılış programına iştirakini koronanın yayılmasına sebep olması gibi absürt ve alay konusu olan bir haberine de sayfalarında yer verilmişti. Yine aynı gazete, Başkan Şerifoğulları’nın ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımını da gölgelemek ve karalamak için seviyesiz ve asılsız bir habere imza atmıştı. 

CHP’NİN YAYIN ORGANI
Elazığ Belediyesi olarak şehidimizin aziz hatırasına sahip çıkılacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu gazete eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi temsilcisi olan HDP ile kol kola yürüyen CHP’nin “Sözcü”lüğünü yapmaktadır. Kahraman şehidimizin aziz hatırası üzerinden algı ve siyaset yapma girişimi asla kabul edilemez. Elazığ Belediyesi olarak kahraman şehidimizin aziz hatırasına sahip çıkarak gerekli çalışmaları yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehit Fethi Sekin Külliyesi Elazığ Belediyesi tarafından bu yıl inşa edilecektir”