Sosyal Tesiste Muhtarlık Hizmeti

Sugözü Mahallesi Muhtarı Seda Gündoğan, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Muhtarlık binası ihtiyaçları olduğunu belirten Muhtar Gündoğan, mahallelerinde herhangi bir kamu kurumu, sağlık ocağı ve okul bulunmadığını ifade etti

Sosyal Tesiste Muhtarlık Hizmeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kağan İnal- Tuba Turhan/Sugözü Mahallesi Muhtarı Seda Gündoğan, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Sugözü Mahallesi’ne acilen bir muhtarlık binası yapılması için yetkililerden destek istediğini belirten Muhtar Seda Gündoğan, mahallenin sorunlarına da değindi. Gündoğan, depremden sonra 15 ağır hasarlı evin hala yıkılmadığını ve insanların ağır hasarlı evlerde kalmaya devam ettiğini söyledi. 

70 YILLIK MAHALLE
Sugözü’nün yaklaşık 70 yıldır mahalle olduğunu buna rağmen birçok eksikliklerin hala giderilmediğini aktaran Muhtar Seda Gündoğan, şunları kaydetti: “Eskiden burası Harput'a bağlıymış. 70 yılı aşkın bir süredir burası mahalle. Mahallemizde herhangi bir kurum yok. Sağlık ocağımız yok, okulumuz yok, sadece mahallemizde bir tane camimiz var, camimizin de yolu yok.”

MUHTARLIK BİNASI YOK!
Mahallede bulunan sosyal tesisten muhtarlık hizmeti verdiklerini aktaran Muhtar Seda Gündoğan, acil olarak bir muhtarlık hizmet binası istediklerini belirterek şunları söyledi: “Bizim mahallemizin muhtarlık binası yok şu an en büyük sıkıntımız bu. Ben bu sosyal tesisi kendi emeklerimle yaptım. Burayı kundaklamışlardı ve benim burayı 2. kez tamir ettirdim. Belediye ve valilikten buranın yapımı konusunda destek aldım. Yaptığım işleri cebimden yapmıyorum ama bunun için büyük bir çaba sarf ediyorum. Bir kaç eksiğimiz kalmıştı onu da yeni gelen valimizle birlikte bitirdik. Bu sosyal tesis olmadan önce misafirleri kendi evimde ağırlıyordum.”

İŞKUR MADDİ DESTEĞİNİ ÇEKTİ
Mahallede kadınlara yönelik kurslar açtıklarını ancak bu kurslara verilen maddi desteğin çekildiğini belirten Muhtar Gündoğan: “Mahallemizin kadınlarının burada olmasının sebebi;  Tarım İl Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İŞKUR destekli bir kursumuz vardı. Yalnız İŞKUR Cuma günü itibariyle desteği keseceğini söyledi. Kursumuz yine aynı şekilde devam edecek ama biz kayıt yapmamıza rağmen İŞKUR maddi desteğini kesti. Kadınlarımız kursa gelmeye devam edecek çünkü öğrenmek istiyorlar, amaçları bu. Ben muhtarları olarak bununla ilgili sesimizi duyurmak istiyorum. Ben bir Milletvekilimiz ile de görüştüm ama kendisinden bir dönüş alamadım. Tekrardan bir haber bekleyeceğim kendisinden. Zaten kursumuzun kayıtları yapılmıştı, kurs hala devam ediyor ondan yana sıkıntımız yok ama kayıt yapmamıza rağmen İŞKUR maddi desteğini çekti” şeklinde konuştu. 

AĞIR HASARLI EVLER HALA YIKILMADI!
Deprem sonrası Sugözü’nde de konut yapılması için girişimlerde bulunduğunu aktaran Muhtar Gündoğan, bu talebin karşılık bulmadığını ve mahallelerinde bulunan 15 ağır hasarlı evin henüz yıkılmadığını belirterek şunları söyledi: “Ben Sugözü Mahallesi'nde oturuyorum, burada 15 tane ağır hasarlı yıkılması gereken ev var. Sugözü Mahallesi'nde herhangi bir konut yapılmadı. Burada çok fazla bir hasar oluşmadı. Buraya konut yapılması için talep ettik ama yapılmadı. Şu an ben ağır hasarlı bir evde oturmaya devam ediyorum. Sugözü Mahallesi'nde oturan insanların, yapılan TOKİ'lere gitmesi çok saçma. Bizim en büyük sorunumuz buydu, bunu da halledemedik. Burada deprem mağduru olan insanların hepsi TOKİ'ye gitmek zorunda kaldı. Burada 60 senedir yaşayan ve bağı bahçesi olan insanlar burayı bırakıp TOKİ'ye yerleştiler. İnsanların kendi imkânlarıyla ev yapabilecek güçleri yok.”

TEK KADIN MUHTAR OLMANIN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM
Elazığ’ın tek kadın muhtarı olarak beklentilerinin karşılanmadığından yakınan Sugözü Mahallesi Muhtarı Seda Gündoğan: “Elazığ'da tek kadın muhtar olduğum zaman çok sevindim. İşlerimin hemen çözülebileceğini düşünmüştüm. Ama gördüm ki o işler öyle olmuyormuş. Her kurum için bunu söyleyemem ama bu durumun bir faydasını görmedim. Benim çok umudum vardı, tek kadın olarak ulusal basında gündeme gelmiştim. Kendimce başarılıyım, en azından çok iş yapıyorum. Bu işleri kendi çabamla yapıyorum. Tek kadın muhtar olmama rağmen değer görmüyorum” şeklinde konuştu. 

“BİR DEVRİM YAPTIM”
Sugözü’nde muhtarların belli bir aileden seçildiğini kaydeden Muhtar Gündoğan, bir devrim yaptığını ve herkesin güvenini kazandığını belirterek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Benimle birlikte 3 tane aday vardı. Bir tanesi benden önceki muhtardı. Benden önceki muhtar 2 dönem yapmıştı ama şöyle bir durum vardı, hep aynı aileden muhtar seçiliyordu. Benden amcama, amcamdan amcamın oğluna şeklinde giden bir anlayış vardı. Ben aslında bir devrim yaptım ve 70 yıldır muhtarlık yapan bir aileden muhtarlığı aldım. Seçim süreci boyunca tek tek her evin kapısını çaldık. Siz bana oy verirseniz bunları yapacağım demedim ve herkesin güvenini kazandım. Şu an yapıyor muyum fazlasıyla yapıyorum.”

İSTEKLERİMİZ HEMEN ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR
Sorunların çözümünde bazen basit olan konuların bile çözüme kavuşmadığını ifade eden Muhtar Seda Gündoğan: “Kurumlardan bir şey isteme konusunda zorlanıyoruz. Yeri geldiğinde çok kısa sürede çözülen sıkıntılarımız da oldu. Yeri geldiğinde de çok basit olan bir konuyu uzattıkça uzatıyorlar. İsteklerimiz hemen çözüme kavuşmuyor” şeklinde konuştu. 

DEPREMDEN SONRA GÖÇ DURDU
24 Ocak depremi ve pandeminin ardından Sugözü’nde yaşayan vatandaşların kış aylarında bile mahallede kaldıklarını söyleyen Muhtar Gündoğan, şu bilgileri verdi: “Burası biraz daha hizmetten yoksundu. Benim muhtar olmamdaki amaç buydu. Mahallemiz şehir merkezine Abdullahpaşa'dan daha yakın ama kırsal bir mahalle. Normalde buradaki insanlar Kasım-Aralık gibi giderlerdi ve 2-3 ayı merkezde ki evlerinde geçirirlerdi, Mart'ta tekrar gelirlerdi. Bu deprem ve pandemiden sonra insanlar burada kalmaya başladı. İnsanların su ve yol sıkıntıları vardı, şu an hala daha 17 eve su çıkmıyor. Şu an çözüm noktasında biraz daha rahatlar. Genel olarak yollardan da sıkıntıları vardı, yolları elimizden geldiği kadar yaptık.”

VATANDAŞ NE İSTİYOR?
Sugözü Mahallesi’nde oturan vatandaşlar mahallelerinde bulunan sıkıntılardan şikâyetçi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sugözü sakinleri şu konulardan dert yandı: “Mahallemizin kanalizasyon ve doğalgaz sıkıntısı var. Mahallemizin imara açılmasını ve yolumuzun resmileşmesini istiyoruz. Domuzlardan şikâyetçiyiz onu da tekrar gündeme getirelim. Emek veriyoruz bahçelerimize, tam mahsulleri toplamak için gittiğimizde telafisi olmayan bir zarar açmış oluyor domuzlar bize. Bir de muhtarımızın bin bir emek verdiği, bizler için çaba gösterdiği bu kursumuzun devam etmesini istiyoruz. Bu kursun açılması için çok çaba gösterildi, hepimiz umutlandık, hazırlandık, heveslendik, ev hanımı olarak hepimiz işimizi gücümüzü bırakıp tam başladık ama bir anda kursun devam etmeyeceğini duyduk. Bu bizim için üzücü bir olay ama tüm şartlara rağmen biz yine de devam edeceğiz.”