Sosyal Medyanın Gücü…

Elazığ Polis Okulu inşaat sahasında ağaçların korunması konusunda sosyal medyada gösterilen tepkiye valilik kayıtsız kalmadı ve açıklama yaptı.  

Sosyal Medyanın Gücü…

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ Polis Okulu inşaat sahasında ağaçların korunması konusunda sosyal medyada gösterilen hassasiyet memnuniyetle karşılanmıştır. Mahallinde yapılan incelemeler neticesinde, polis okulu kampüsü inşaatına müteahhit firma tarafından 19/02/2022 tarihinde başlanıldığı, tesviye yapılan alanda 1- 1,5 metre boyunda 185 adet fidanın zarar gördüğü anlaşılmıştır.

İnşaat alanında ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulmuştur. Bu yapıların ağaçsız alternatif alanlara aktarılması için projede revizyona gidilmesi yönünde çalışmalar başlatılmıştır. İnşaat alanına isabet eden 80-100 kadar ağacın uygun boş alanlara söküm aracıyla tekniğine uygun bir şekilde nakledilmesine karar verilmiştir. Çalışmalardan dolayı zarar gören 185 ağaca karşılık yüklenici firma tarafından alana ilave 5000 adet muhtelif fidan diktirilecektir” denildi.

Bilindiği gibi 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ağır hasar alan Elazığ Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaat yapım işi açık ihale usulü ile gerçekleştirilerek İhale sonucu kazanan firma ile yapım işi sözleşmesi 11 Kasım 2021 tarihinde imzalanmıştı.

İmzalar atıldıktan sonra ihaleye alan firma da çalışmalara başlamıştı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatının şantiye alanında incelemelerde bulunmuş ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almıştı. 

Vali Toraman’ın ziyareti sonrası alan da yapılan çalışmalar ve eksikliklerin Elazığ Valiliği tarafından açıklanması ve vatandaşların sosyal medyada yaptığı paylaşımları dikkate alarak ilgili firmaya yapılan hataları belirterek düzeltilmesi yönünde talimat verilmesi memnuniyetle karşılandı. 

Ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulurken, inşaat alanına isabet eden 80-100 kadar ağacın uygun boş alanlara söküm aracıyla tekniğine uygun bir şekilde nakledilmesine karar verilmesi, Elazığ Valiliği’nin bu konuda hassas olduğunu gösterdi ve bundan sonra ihale alan firmaların da daha dikkatli olması yönünde bir uyarı oldu. 
Hakimiyet Gazetesi olarak her zaman dile getirdiğimiz, denetim ve sorumluluk alınmalı uyarılarımız, yapılan bu çalışma ile bir defa daha doğruluğu ortaya çıktı. Ağaçlarımızı korumak hepimizin görevi.

Elazığ Valiliğini gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı kutluyoruz…