Son bilet Afjet Afyonspor'un!

TFF 2. Lig Play-Off Finali'nde Sakaryaspor'u deviren Afjet Afyonspor, gelecek sezon Elazığspor'un rakibi olacak

Son bilet Afjet Afyonspor'un!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 2. Lig Play-Off final maçında Afjet Afyonspor, Sakaryaspor'u 2-1 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen son takım oldu. Mersin Stadyumunda oynanan maçın ardından Afjet Afyonspor, kupasını alarak şampiyonluğunu seyircisiyle kutladı. 

Mersin Stadyumunda oynanan 2. Lig Play-Off final maçı kıran kırana geçti. Maçta 1-0 geriye düşen Afjet Afyonspor, ilk yarı ve ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk sevinci yaşayan Afjet Ayfonsporlu oyuncular, kupa ve madalyalarını da TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmeş'in elinden aldı. Kupa seremonisinin ardından seyircisiyle şampiyonluk sevincini doyasıya yaşayan Afjet Ayfonsporlu futbolcular, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. 

"ŞAMPİYONLUĞU SEZON BAŞINDAN BERİ HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM" 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Sabahattin Akgül, "Açıkçası sezon başından beri şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bazı ufak hatalardan şampiyonluğu kaçırdık. Allah'a şükür burada şampiyon olduk. Futbolcularımın ayaklarına, yüreklerine sağlık. Hakikaten çok istediler, sonuna kadar da istediler. Afyon halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Binlerce kişi bizi yalnız bırakmadı, geldi. Ham dolsun cenabı Allah bizi onlara mahcup etmedi, onlara güzel bir hediye ettik" diye konuştu. 

“FUTBOLCULARI UMREYE GÖTÜRECEĞİM”

Afjet Afyonspor’un 1. Lige yükselmesinin ardından Kulüp Başkanı Salih Sel, takım oyuncularına umre sözü verdi. 

Oynanan karşılaşmanın ardından Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, geçen yıl 2. Lige çıkan takım oyuncularını Umreye götürdüğünü ve bu yılda aynı şekilde söz verdiği gibi umreye gideceklerini aktardı. 

KUTLAMALAR YAPILDI

Afjet Afyonspor, Mersin Stadı'nda Sakaryaspor ile karşı karşıya geldi. Afyonspor, geriden geldiği maçı 2-1 kazanarak Spor Toto 1. Lig’e yükseldi. Kentte kutlamalar yapıldı. 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele veren Afjet Afyonspor, Mersin Stadı’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Spor Toto 1. Lig’e çıkacak son takımın belli olacağı Play-Off finalinde Afyonspor, geriden geldiği maçı 2-1 kazandı. 

Sakaryaspor’un 1-0 üstünlük sağladığı maçın 31. dakikasında Afyonspor beraberlik golünü getirdi. İkinci yarıda ise dakikalar 71'i gösterdiğinde Afyonspor 2-1 öne geçti. 6 dakikalık uzatmanın ardından kazanan Afjet Afyonspor oldu. 

Afjet Afyonspor, Altay ve Hatayspor’un ardından Spor Toto 1. Lig’e yükselen takım oldu. Üst lige çıkmanın sevincini yaşayan Afyonlular kent meydanına akın etti. Ellerinde Afyonspor bayrakları ve meşalelerle ile onlarca taraftar kutlama yaptı. 

 

OTOBÜSLERİN CAMLARI KIRILDI

Sakaryaspor'u 2-1 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen Afjet Afyonspor'un taraftarlarına Adana'nın Pozantı ilçesi yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde taşlı saldırı meydana yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, maçtan sonra stattan ayrılarak evlerine doğru hareket eden Afyonkarahisarlı taraftarları taşıyan otobüslere, Sakaryaspor tarafları olduğu iddia edilen kişiler saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı saldırıda yaklaşık 10 otobüsün camları kırılırken bazı taraftarlar hafif yaralandı. Adana'nın Pozantı ilçesinde meydana gelen saldırının polisin olay yerine gelmesinin ardından yatıştırıldığı, taraftarların da yollarına devam ettiği öğrenildi.