'Sizler Mustafa Kemal Atatürk'ü Yaşatan Temsilcilersiniz'

Nisa Yılmaz/ Elazığ Muharip Gaziler Derneği İl Başkanı Mehmet Namık Bulut, Elazığ Öğretmenevi önünde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü töreninde yaptığı konuşmada tüm gazilerin gaziler gününü kutladı.

'Sizler Mustafa Kemal Atatürk'ü Yaşatan Temsilcilersiniz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bayrağımızın Özgürce Dalgalanması, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Eseridir”

Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlanan bir gün. 19 Eylül Gaziler Günü, bu vatanın refahı uğruna canlarının ve kanlarının şerefle anıldığı bir gün. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de ve Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, ülke yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadelede polis, güvenlik görevlisi, asker ve korucuları ile vücutlarını siper eden tüm muharip gazilerin şeref günüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları Türk milletine karanlık bir tablo yaşatmadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’ de zaferin mimarı başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile mareşallik unvanı verildi. Bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bağımsızlık ve hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklali korumayı canlarını pahasına ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Kıbrıs ve Kore gazilerimizin sayısı 59 bin fakat yaşamını sürdürmeye devam edenlerin sayısı 29 bin. Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ifade etmiş; ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet, şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir.’

“Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ü Yaşatan Temsilcilersiniz”

Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır. Bugün, fedakâr gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü.  Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşatan temsilcilersiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşısınız. Sizler kutsal vatan görevinizi hakkıyla yere getirip, vatan ve bayrağın vazgeçilmez ve paha biçilmez değerler olduğunu ve değerler için nelerin göze alınabileceğini gösterdiniz. Bayrağımız, vatan üzerinde özgürce dalgalanıyorsa, sizin emsalsiz fedakârlığınız sayesindedir.