SİYASETTE YÜKSELEN DEĞER ELAZIĞ

Her seçim sonrasında Elazığ'ın Ak Parti'ye verdiği desteklerin karşılığı bazı makam ve mevkilerin talebidir

SİYASETTE YÜKSELEN DEĞER ELAZIĞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her seçim sonrasında Elazığ’ın Ak Parti’ye verdiği desteklerin karşılığı bazı makam ve mevkilerin talebidir. Haklı bir taleptir bu ve herkesin bu konusundaki beklentisi de doğaldır.

1 Kasım seçimlerinin ardından yüzde 67’lik bir oy oranıyla şehrimizin tüm milletvekillerinin Ak Parti’ye verilmesinin ardından da şehirde bakanlık beklentisi oluştu. 2002 yılından beri verilen desteklerin bir karşılığı olmalıydı. Bakanlık olmadıysa bile parti içi ve bürokraside şehrin desteğine verilebilecek bir jest olmalıydı.

Ak Parti belki de ilk kez bu beklentilere önemli oranda karşılık verdi. İlk görevlendirme ilimiz milletvekili Av. Ömer Serdar’a geldi. Serdar TBMM’de divan kâtibi olarak seçildi. Bu görev, yetki ve misyonu belki de yeterince bilinmemesinden dolayı önemsiz görülebilir. Aslında görev ne olursa olsun oraya oturttuğunuz isimdir önemli olan. Birçok insan vardır ki en etkin ve önemli görevler verirsiniz ama burada acizlik ve gayretsizlik göstererek altında kalabilir. Makamları önemli kılan makamın kendisi değil o makamda oturan şahsın gayret ve hizmet heyecanıdır.

Sayın Ömer Serdar bu görevinde birçok bakan, milletvekili ile kuracağı yakın diyalog ve kurdukları samimi dostluklar ile şehrimizin birçok problemini çözmede anahtar bir isim olacaktır. Konumu itibarıyla birçok makam ve bürokratla görüşme imkânı olduğundan tıkanan birçok projenin de önünü açabilecektir. Yine bu konumu itibarıyla Cumhurbaşkanı ve başbakan ile de sık sık görüşme imkânı bulacak ve bu görüşmeleri şehrin menfaatleri noktasında başarıyla sonuçlandıracaktır.

Ak Parti’nin Elazığ’a verdiği önemli görevlerden biri de Sayın Metin Bulut’un getirildiği Teşkilat Başkan Yardımcılığı. Ak Parti’nin omurgasını temsil eden ve teşkilatların yapılandırılması ve çalışmalarındaki performansların denetlenmesi görevi olan Teşkilat başkanlığında şehrimiz milletvekilinden Metin Bulut’un olması hem milletvekilimizin hem de şehrimizin partinin kalbi sayılan bu kurulda temsil edilmesi bir güven ve itimadın da göstergesi. Sayın Metin Bulut, samimi duruşu, teşkilatların çalışmaları konusundaki yönlendirici ve yüreklendirici tarzı ile teşkilat başkan yardımcılığı görevinde oldukça başarılı olacaktır.

Şehrimizin belirli makam ve görevlere getirilmesi noktasında mutabakata varılmış ancak bir-iki güne kadar resmi olarak da açıklanacak bir görev var ki bununla birlikte elimiz oldukça güçlenecektir. Hem parti teşkilatları, hem TBMM, hem de bakanlıkta etkin bir görev bizleri daha güçlü kılacaktır. Buna ilaveten gelebilecek görevler ile birlikte birçok zor gibi görülen sorunlar daha kolay çözülecektir.

Bu avantajların etkin ve verimli olarak kullanılmasının birinci şartı ise bu isimlerin sık sık bir araya gelmesi, bilgi paylaşımları yaparak birlikte güç oluşturmaları ve önemli proje taleplerinde hep birlikte ilgili makam ve kapıyı zorlama birlikteliklerini göstermeleridir. Çok şükür ki bu tablo içerisinde şahsi öne çıkma derdi ve davası güden isimler yerine saygı, sevgi ve paylaşmayı ve birlikte güç olmayı önceleyen karakterleri oturmuş isimlerimiz var.