Siyaset mi Fitne mi?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kullandığı 'Alevi kimliği Sünniler için endişe' ifadesi gündem olmuştu.

Siyaset mi Fitne mi?

Söz konusu sözleri kabul etmediğini söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi. Öte yandan Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Siyaseti, etnik köken ve mezhep düzleminde yapmak kadar bu değerleri ötelemek de dışlamak da yanlıştır. Siyaset, herkese, ülkenin tüm insanlarına hizmet götürme aracı ve demokratik katılımın bir güzel yansımasıysa ki öyledir, buna aykırı söylem ve tavırlar yanlıştır.

Siyasetçiler, toplumun karşısına projeleri, yapacakları hizmetleri ile çıkmalı, halk da bu kriterleri baz alarak değerlendirip ona göre karar vermeli. 

Rakip bir siyasi parti olsa bile bir kişinin dini, etnik kökeni ya da mezhebi olumlu ya da olumsuz bir referans asla olmamalı.

Geçmişin acı tecrübelerini yaşayan, Maraş, Çorum ve Sivas olaylarından ders çıkartan, 12 Eylül öncesi gençlerimizi sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye birbirlerine kırdıran bir zihniyetin yeniden hortlatılması, kimseye kazandırmadığı gibi ülkeye çok şey kaybettirir.

Toplumsal gerginliğin had safhaya çıktığı, her an bir yerlerde kitlesel eylem yaşanma ihtimalinin olduğu bu süreçte sadece siyasetçiler değil, her bir vatandaşın sözlerine ve davranışlarına dikkat etmesi gerekir.