Sırada Ne Var?

Evet, aylardan beri büyük bir heyecan, heves ve iştiyakla hazırlandığımız, şehrin tüm kesimlerinin desteğini aldığımız ihaleye girmedik, işi başka firmaya kaptırdık. Emek sarf ettik, yorulduk, bu işin PR'ı için epey masraf da ettik sonunda başladığımız yere ve yuvamıza döndük.

Sırada Ne Var?

Bugünden sonra; “bir maden sahası pardon sayfası daha kapandı” deyip karaları bağlayıp 7/24 ihaleyi alan firmanın kime ait olduğuyla çene yoracak halimiz yok. Adamlar ticaret adamı ve maden sektörünün önemli bir oyuncusu. Tabi ki herkes ticaretine bakacak, ihaleye girecek ve yarışıp alacak. Bu saatten sonra “Bu firma Cengiz Holding’in” züğürt tesellisiyle uğraşmak ve “zaten sonucu belliydi” tezine sığınmak çaresizlik  ve yenilgiyi kabul etmektir.

Peki, bugünden sonra sırada ne var? Bu aşamadan sonra, ihaleyi alan firma ile ilin yetkililerinin görüşmeleri, özellikle maden sahasında yapılacak çalışmalar ve bunların şehre katkılarını düşünmek ve planlamak gerekir.

 Bu madenleri kim işletirse işletsin sonuçta Elazığ kadar ülkemizin de çıkarlarının gözetilmesi görüşü zaten üç aydan beri her kesimden duyduğumuz beyanlardı.

Yeni bir sayfa açılmıştır ve bu sayfaya;  düşman, rakip ve kötü şirket ismi yazmak yerine, şehrin en üst seviyede faydalanması noktasında çalışmalar yapılmalıdır.

Bu görüşmeleri yapmak, öncelikle ve evvela hiç bir komplekse düşmeden ETSO’nun görevidir. İhale bitmiş ve sonuçlanmıştır. Dün rakip olunan firmalarla bugün refik olmak durumundayız. Zira bu firma bu şehrin sahalarında iş yapacak ve birçok sektörden destek, mal ve hizmet alımı yapacak. Bunun için bile ETSO’nun ticaretin en önemli, ilkelerinden biri olan duygusallık yerine reel ticaret mantığıyla hareket etmesi lazım. Ticarette duygusallık, aşırı sevgi ve nefret her zaman sorun ve sıkıntı yaşatır. Ticaret, sağduyu, karşılıklı çıkar ve güven esasıyla yürür ve bunu yapan her iki taraf da kazananlardan olur.