Sırada Milletvekilliği Var

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve Türkiye tarihinin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından bir müjdeli haber de aynı havzada bulunan Alacakaya ilçesinden geldi.

Sırada Milletvekilliği Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Alacakaya ilçesine bağlı Çataklı köyünde MTA tarafından yapılan aramalar sonucunda 600 metrelik sondajın ardından zengin doğal gaz rezervi bulundu.

Maden ve etrafında bulunan Alacakaya, Arıcak, ilçelerinde başta krom, altın ve doğalgaz, Sivrice İlçesi ise turizm açısından önemli zenginlikleri bağrında barındıran ve bu haliyle şehrin geleceğini olumlu yönden etkileyecek birçok potansiyeli barındıran ilçelerimiz.

Bu ilçelerimiz ve yakınlarında ‘yok yok’ dedirtecek kadar zengin ve ekonomik olarak ciddi bir kaynak olmasına rağmen bu bölgede bir şey yok ya da eksik.
Tüm bu zenginlikleri, bölge ve şehir halkının lehine olacak bir yöntemle işletilmesi, kurulacak tesislerin öncelikle yöre halkının gelişmesi, kalkınması ve istihdamına yansımasını sağlayacak bu bölge insanını anlayıp taleplerini birebir takip edecek bir milletvekili yok.

Şehrin siyasi tarihine bakıldığında milletvekili olarak sadece bir isme rastlıyoruz. 

1904 yılında Maden’de doğan, eğitimci olmasına rağmen serbest ticaret ve çiftçilik yapan, İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapan Suphi Ergene, 14 Mayıs 1950 (9. Dönem) ve 2 Mayıs 1954 (10. Dönem)de Demokrat Parti milletvekili olarak bu yöreyi ve şehrimizi TBMM’de temsil etmiş.

O günden bu güne kadar ilimiz siyasi tarihinde bu bölge insanı olarak seçilen bir milletvekiline rastlanılmıyor. Geçmişte Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, aile şirketlerinin temelinin Maden ilçesinde atılması dolayısıyla kendisini bu yörenin de milletvekili görse de aslında o da Palu yöresinin insanı. Yine aynı şekilde İlimiz Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ da babasının Maden ilçesinde Hakimlik yapması dolayısıyla bu bölgenin vekili de olduğunu zaman zaman dile getirse de aslında O‘ da bir Palulu.

Bu gerçeklerden yola çıkarak diyoruz ki madem bu bölgede bu kadar zenginlikleriminiz var ve yine madem bunların işletilmesine ve şehre katma değer oluşturulmasına talip olmuşuz, bu sürecin daha rahat ve kolay yürütülmesi için bölgeden mutlaka bir ismin milletvekili olarak Ankara’ya gitmesi lazım.

Milletvekili olarak seçilecek kişinin, hangi partide aday olacağı da çok önemli değil. İktidar ya da muhalefet fark etmez ama mutlaka bir vekil olmalı.

Bu bölgenin insanı olarak öne çıkan potansiyel milletvekili adayı çok sayıda isim var. Prof.Dr. Erol Keleş,  Av. İbrahim Gök, Başaran Yaşlı, Fethi Ahmet Gel, Dr. Cihan Telo, Sabahattin Bulut, Mesut Aksan, Kasım Aydın, Suphi Özay, Cuma Telçeken Dr. Haşim Çakırbey, Faik İçmeli,  Av. Çağlar Duran, Prof. Bedri Özer, Ali Koç,  Turan Kurnaz, Av. Hamza Sel, Mehmet Baş, Tugay Telçeken,  Uğurcan Güleç, Bedri Bora Ertem, Nihat Büyükbaş, Musa Orhan, Ramazan Sekmen yöre halkı kadar şehirde de karşılığı olan ve tabanda potansiyeli bulunan isimler.

Bu isimlerden birinin milletvekili olmasıyla yörenin kaderinin değişerek, hep kaynak ve maden verip mağdur olunan bir bölge yerine, tüm değerlerinin yöre halkına kazanım olarak dönüşmesi daha kolay ve rahatlıkla hayata geçebilecektir.

Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçesine mensup seçmenlerin bu konuyu masaya yatırıp bir çalışma yapmalarında fayda var. Yarın geç olabilir.