Sıra Tesislerde

İlimiz eski valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları kısa sürede bir çok ziyaretçiyi ağırladı..

Sıra Tesislerde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın önemi bir turizm merkezi olmaya aday kanyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, tanıtım çalışmalarının yapıldığı kanyonların ziyaretçilerini beklediğini söyleyerek, “Kanyonların tanıtımı için çok önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonraki süreçte artık biz misafirlerimizi bekliyor olacağız dedikten sonra “Yatırım noktasında eksikliklerimiz var. Orada Saklıkapı Kanyonu ile Karaleylek Kanyonu arasında iskeleler yapıldı. Ama oraya mutlaka teknelerin konuşlanması gerekiyor. Sadece valimizin almış olduğu tekne var. Sadece bir tekne yetmeyecek. Oraya  eklemeler yapılacaktır. Oraya sosyal tesislerin, sosyal donatıların yapılması gerekiyor. İlk etapta insanlar geldikleri zaman ihtiyaçlarını karşılayacakları alanların oluşturulması gerekiyor. Bunu biz özel idaremizle, Baskil Kaymakamlığımıza hassasiyetimizi ilettik. Umuyorum onlarda bunun tedbirini alacaktır” açıklamalarında bulundu.

Söylenenler elbette doğru. Kanyonlar keşfedildi, dünyanın dikkati çekildi, tekme turu ile ünlü gazeteciler ve sosyal medya fenomenlerince tanıtıldı.

Buraya kadar yapılanlar çok güzel. Ancak bu mekanların en güzel hizmeti vermesi için altyapı ve tesisleşme gibi yatırımlara ihtiyaç var. Hangi kurum, hangi kuruluş bunu üzerine alır ve hangi kurumun görev alanına girer bilenmez ama İl Kültür Müdürümüz haklı olarak biz üzerimize düşeni yaptık sıra diğer kurumlarda diyor.

Bu konuda koordinasyon ve yatırım yapma atağı ve kararının ilimiz Valisi Erkaya Yırık’tan gelmesi beklenir. “Yeni dönemde turizm hedeflerimiz” temalı yapılacak bir toplantı ile neler yapılacağı tartışılıp konunun uzmanlarından da görüş alınıp proje hazırlığına gidilmeli. Sonrasında da projelerin bakanlık programlarına alınıp ödenek aktarılması için siyasilerin kapısı aşındırılmalı.

Yeni dönemde turizmden ve Elazığ’dan umutluyuz. İnşallah  bu umudumuz halef-selef takıntısına takılmaz.