Sıra Belediyelerde…

Şarkıcı Melek Mosso'nun 3 Haziran'da Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sahneye çıkacağı konseri, AGD başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 'ahlaksızlığa özendirdiği' iddiasıyla gelen tepkiler sonucu iptal edilmişti.

Sıra Belediyelerde…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konserin iptal olması sonrası pek çok ünlü isim tepkilerini dile getirirken, Mosso'nun yerine ise Seda Sayan ile anlaşıldı.

Önceki konserlerinde izleyenlerine; "Açmak istiyorsanız açın kızlar!” diye seslenen ve sahne kıyafetleri ile tepki çeken Melek Mosso’nun konserinin Isparta Belediyesi tarafından iptal edilmesinin ardından Mosso ile birlikte aynı festivalde sahneye çıkacak olan Derya Uluğ ve Funda Arar'a da yaptıkları açıklamada sahneye çıkmama kararı aldıklarını duyurdular.

Funda Arar, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında  "Çok değerli Ispartalılar. 5 Haziran Pazar akşamı, konserde sizlerle beraber olamayacağız. Başka konserlerde buluşmak üzere..." ifadelerini kullanırken Derya Uluğ ise "Bizlerle buluşmayı bekleyen Isparta halkına sevgilerimi yolluyorum. Başka bir zamanda birlikte şarkılar söyleyeceğiz" dedi.

Ak Partili Isparta Belediyesinin halktan gelen tepkiler üzerine Mosso konserini iptal etmesini doğru ve isabetli buluyoruz. Bununla birlikte, Funda Arar ve Derya Uluğ’un, mesleki ve sanatçı dayanışması adına bu olaya bir tepki olarak kendi konserlerini iptal etmesini de anlayışla ve saygıyla karşılıyoruz. Sonuçta sanatçılar bu konuda bir dayanışma ve ortak tepki ortaya koymuş ve birbirlerinin yanında olduklarını göstermişlerdir. Kendi çerçeveleri, dünya görüşü ve sanat anlayışları açısından takdir edilmesi gereken bir tavır ve duruştur yapılan.

Ancak, yaşanan ve bizlerin takdir ettiği bu örnek sanatçı dayanışması ve birbirlerini destekleme kararlılığının aynı şekilde Ak Partili belediyeler arasında da yaşanmasını bekliyoruz. Hatta cumhur İttifakı ortağı olması vesilesiyle MHP’li belediyelerin de tıpkı sanatçıların ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma örneğini göstermesini bekliyoruz. 

Bu olay sonrasında cumhur ittifakına mensup belediyelerin, bu sanatçıları düzenleyeceği festival ve değişik programlarına çağırmama gibi ortak bir tavır almalarını bekliyoruz.

Sanatçı dayanışması ne kadar meşru, doğal ve anlaşılabilirse, siyasi dayanışma da o kadar meşru, normal ve bazen gereklidir ve olmalıdır.