Simülasyonu Değil Gerçeği Görün…

AK Parti, ülkenin başka sorunu kalmamış gibi kendi hazırladığı yeni seçim kanunu ile ilgili bir simülasyon çalışması yapmış.

Simülasyonu Değil Gerçeği Görün…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni seçim kanunuyla ilgili partililere aktarılmak üzere bir çalışma yapılarak bir simülasyon hazırlanmış. Ancak bu simülasyonda partinin yaptırdığı son anket değil 2018'deki genel seçimlerin sonuçları baz alınmış.

Simülasyona göre, AK Parti, MHP ve HDP’nin milletvekili sayısında bir artış görülüyor. CHP ve İyi Parti’nin vekil sayısında ise bir düşüş göze çarpıyor.

AK Parti'nin vekil sayısı 306'ya yükseliyor. Grafikte AK Parti’nin 2018’de 295 vekil çıkardığı görülürken, yeni seçim yasasına göre bu sayı 306’ya yükseliyor.
CHP’nin 2018’de çıkardığı vekil sayısı 146 iken, yeni seçim kanunuyla birlikte bu sayının 133’e düşmesi bekleniyor.

MHP ise grafiğe göre 2018'de 49 vekil çıkarırken, 52'ye yükseltiyor.HDP, 67'den 72'ye yükselirken, İyi Parti de 43'ten 37'ye düşüyor. Yine yeni seçim kanununa göre Ankara’da İyi Parti’nin kazandığı 3 vekilin, İstanbul’da da CHP’nin kazandığı 2 vekilin AK Parti’ye geçtiği görülüyor.

MHP'nin de İzmir'deki vekil sayısını artırdığı dikkat çekiyor. Ak Parti’nin 2018 yılı seçimlerine dayalı yaptığı bu simülasyona güvenerek “durumumuz iyi” rehavetine kapılan Ak partililer olursa bunun da sebebi Genel Merkez olur.

15 temmuz darbesinden yeni çıkılmış, ekonomi tıkır tıkır işliyor, ülkede bolluk bereket var, Ak Parti’den iki parti daha doğmamış, her şeyden önemlisi taban hala davasına ve misyonuna bağlı olduğu 2018 seçim sonuçları üzerinde simülasyon yapıp bunu MKYK toplantısında dile getirmek ve buradan psikolojik bir sinerji oluşturmaya çalışmak, Ak Parti’nin artık amatörlerle çalıştığının resmidir.

Gerçekten kaçıp dört yıl öncesinin mutlu günlerine sığınmak ve bununla teselli olmaktır yapılan şey.

Ak Parti artık gerçeklere ve halka  bakan şirketler ve isimlerle çalışmalıdır. Bu tür manipülatif ve biraz da nostaljik rakamlar üzerinde durmak, bildikleri ve fakat önlem alma noktasında kafa yormak istemedikleri gerçekleri ketmetmek ve örtmeye çalışmak Erdoğan’ı da yanılmaktır ki bu davaya ihanettir.

Yazıktır. Yapmayın böyle acemilikler. Biraz yüzünüzü gerçeklere dönün. Yeni üyeleri geçtik kırıp döktüğünüz tabanınıza dönün. Bazı  siyasi ve bürokratların  dört yerden aldığı maaşı görün ve bunun önlemini alın, önce buradan yürüyün.