Şimdi Sıra Bizde

24 Ocak depreminde ülkenin dört bir yanından yardımların ulaştığı Elazığ, vefa örneği göstererek bu kez orman yangını ve sel felaketiyle mağdur olan insanlara 'sizi en iyi biz anlarız' diyerek yardım elini uzatıyor.

Şimdi Sıra Bizde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde sarsılan Elazığ’a depremin ilk dakikalarından itibaren yurdun dört bir yanından yardımlar akmaya başlamıştı.

Depremin getirdiği olumsuzluklar ile Ocak ayının soğuğunu yaşayan hemşerilerimiz, gelen yardımlarla bir nebze olsa da zorlukları yenmeyi başarmıştı.

İMDADA KOŞMA SIRASI BİZDE
Deprem sonrası kamu kurum ve kuruluşları yanında ülkemizin birçok şehir ve ilçesinden ulaştırılan yardımlara bir vefa olarak Elazığlı hemşerilerimiz de orman yangınları ve sel mağdurlarının yaralarını sarmak amacıyla kolları sıvadılar.

Antalya’da başlayan yangının hemen ardından itfaiye ekiplerini yangın bölgesine gönderen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ardından birçok STK ve hemşerimiz de yangın bölgesine yardım ulaştırmışlardı.

VALİ ERKAYA YIRIK: MAĞDURLARA DESTEK, ŞEHRİN MUTLULUĞU OLACAKTIR.
Afet yaşanan bölgelere her zaman yetişen ve bu konuda kendini her dönem ispatlayan Elazığ,  ülke genelinde son zamanlarda meydana gelen doğal afetler ve yangınlardan  dolayı  mağdur olan insanlarımızın da yardımına koşmak için harekete geçti.

Erkaya Yırık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ olarak selde ve orman yangınlarında zarar gören vatandaşların kayıplarına bir nebze de olsa destek verebilmelerinin mutluluk oluşturacağını söyledi.

 VALİ YIRIK: “YANGINLAR CİĞERİMİZİ DAĞLADI”
Ağustos ayı içerisinde gerek Antalya’daki gerekse civar illerde başlayan orman yangınları yoğun bir gayret ile söndürüldüğünü ifade eden Vali Yırık, şunları söyledi:
 “Yangın süresince ülkemizin değerli varlıkları olan ormanlarımızın büyük kısmında maalesef tahribat gelişti ve ağaçlarımız ormanlarımız yandı. Bununla birlikte doğanın da zarar gördüğünüze şahit olduk. Yangın hadisesi bitmeden Rize ile başlayan sonrasında Kastamonu ve Bartın’la devam eden sel felaketlerini de yaşadık. Bu felaketlerde 60’a yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. 48 vatandaşımız ise orman yangınlarında hayatını kaybetti. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. İnşallah böyle sıkıntıları tekrar yaşamayız.”

VALİ YIRIK: “MİLLET OLMANIN VASFI, DAR GÜNDE BİRLİK OLMAKTIR”
 Bu sıkıntılı süreçte, Cumhurbaşkanlığı’nın tüm ülkemizde Türk milletinin milli hasreti olan ‘Dar ve Zor Günlerde Birlik ve Beraberlik’ göstermek karşılıklı yardımlaşmak, elde olanın elde olmayan ile değiştirilmesi yardım edilmesi hususuna vatandaşımızın en üst düzeyde riayet etmesi neticesinde bir yardım kampanyası düzenlediğini belirten Vali Yırık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elbette toplanan yardımlarla bu sıkıntıların hepsini bertaraf etmek mümkün değil ama bu işte bu yardımda Elazığ olarak selde orman yangınlarında zarar gören vatandaşlarımızın kayıplarına bir nebze de olsa destek verebilirsek bu hepimizin mutluluğu olacak” 

VALİ YIRIK: “MİLLETİMİZ, YARDIMLAŞMA HASLETİNİ EN ÜSTTE TUTTU”
Devletimizin her daim güçlü, devletimiz her daim milletimizin yanında olduğunu, bir sene önce 24 Ocak’ta Elazığ’da yardıma koşan devletimizin, bir müddet sonra Giresun’da bir müddet sonra Van, Bingöl, Rize’de, orman yangınlarında Kastamonu ve Bartın’da olduğunu ifade eden Vali Erkaya Yırık, şunları söyledi:

“Buradaki meydana gelen kayıpları ve zararları gerçekten ülkemizin son yıllarda afetler dolayısıyla masraflarını ve giderlerini de arttırmış durumda. Milletimizin zenginliği devletimizin zenginliği devletimizin zenginliği de devletimizin zenginliğidir. Bizim milletimizin bahsettiğimiz gibi son derece bir hasreti var. O da zor zamanlarda birlik ve beraberlik örneği göstermek. Bu ülkenin kuruluşunda geçmişinde aynı hasretle bugünlere kadar gelmiş bundan sonra da inşallah geleceğe güvenle bakan bir yapımızla aynı şekilde daha müreffeh günlere doğru ilerleyeceğiz”