Şimdi Denetim Zamanı…

Hakimiyet Gazetesi'nin devamlı  gündeme getirdiği hurdacılara yönelik denetim yapılması yönündeki haberler sonrası beklenen adım atıldı. 

Şimdi Denetim Zamanı…

Elazığ Valiliği'nden daha önce yapılan açıklamada, Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetinde bulunacak şahıslar belediyelerden gerekli izni aldıktan sonra bu şahısların bilgileri kayıt altına alınarak il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığına bildirilecek ve sürekli kontrol edilecek denilmişti.

Geçtiğimiz gün ise Elazığ Belediyesi bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi,“Elazığ’da hurda ve atık toplayıcılarına belediyeden izin alınarak yelek ile yaka kartı şartı getirildi. Elazığ Valiliği, kontrolsüz hurda toplama faaliyetlerini önlemek amacıyla mücavir alan sınırları içerisindeki hurda ve atık malzeme toplayıcılarına Elazığ Belediyesinden izin alma şartı getirdi. Şehir genelinde huzur ve güven ortamının oluşması, suçların önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin tahsis edilmesi amacıyla düzenlenen genelge çerçevesinde, çöplerden kağıt, plastik malzeme ve demir gibi çeşitli atıkları toplayarak geçimini sağlamaya çalışan kişiler, Elazığ Belediyesi’nden izin, yaka kartı ve yelek alarak faaliyetlerini sürdürebilecek.”

Konuya ilişkin Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; genelge çerçevesinde Elazığ Belediyesi’nden hurda ve atık toplayıcılarına ücretsiz olarak kimlik bilgilerinin yazılı olduğu yaka kartları ve yeleklerin verileceği, 18 yaşından küçük olanlara ise yaka kartı ve yelek verilmeyeceği belirtildi.

Alınan bu kararlar sonrası hurdacılık adı altında hırsızlığın önüne geçmek ve denetim  mekanizmasını harekete geçirmek planlanıyor. Geç kalınmış  bir karar ama doğru bir karar.Şimdi sıra da denetimler var. 

Alınan karar kadar denetimlerin de yapılması gerekiyor. Denetim yapılmadan alınan kararlarında bir caydırıcılığı ne yazık ki olmuyor…