Şikago 'Türkiye Ticaret Merkezi' Açılışı Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Ticaret Bakanlığının desteği, oda ve borsaların katkılarıyla Şikago'da kurduğu Türk Ticaret Merkezi (TTM)'nin video konferans ile açılışı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu aralarında Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın da yer aldığı Oda-Borsa Başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Şikago 'Türkiye Ticaret Merkezi' Açılışı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın Her Köşesinde Ağ Kuracağız…
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Birliğin ilk Türkiye Ticaret Merkezini (TTM) ABD'de Şikago’da açtıklarını belirterek, “Burada başarı hikayeleri ile dolu tecrübeler oluşturduktan sonra ABD’nin farklı eyaletlerinde TTM ağımızı büyüteceğiz. ABD ile kalmayıp Çin, Hindistan, Brezilya gibi uzak ve çok ticaret yapmayı bilmediğimiz pazarlarda yeni TTM’ler kuracak, bu ağı genişleteceğiz” dedi.
Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak 365 oda ve borsa ile geçmişten bugüne, Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli misyonlar üstlendiklerini, bugün de çok önemli bir yolculuğa çıktıklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu, Bakan Pekcan'ın destekleriyle ortaya çıkan TTM ağına TOBB olarak ilk adımı attıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ihracatta başarılı olan gelişmiş ülkeleri incelediklerini, Türk ürünlerinin, hedef ülkelerde adıyla, markasıyla ve kalitesiyle var olmasını sağlamak üzere bu çalışmaları yürüttüklerini anlattı.
       
Lojistik Merkezler de Kuracağız…
Hisarcıklıoğlu, sadece TTM değil Ticaret Bakanlığının yeni hizmeti olan lojistik merkezler de kuracaklarını belirterek, şunları söyledi: “İlk TTM’yi ABD’de kurmamızın sebebi, şüphesiz 330 milyonluk nüfusu, yüksek satın alma gücü ve senelik 2,5 trilyon dolar hacimle dünyanın en büyük ithalatçısı olması. Yılda 650 milyar dolar tüketim maddesi alıyorlar, 150 milyar dolar gıda ve içecek ithal ediyorlar, 70 milyar dolarlık mobilya getiriyorlar. ABD, dünyanın en büyük inşaat malzemeleri ithalatçısı ülke 120 milyar dolar tutarında inşaat malzemesi ithalatı da gerçekleştiriyor.
Sadece musluk, vana, valf  ithalatı 9 milyar dolar ki bizim ABD’ye tüm ihracattan fazla. Bizim ise buralardaki payımız genelde hep bindeli rakamlarda kalmış durumda. İşte 'şimdi biz de artık ABD'deyiz, bu büyük pazarda varız' diyoruz. Kanada ve Meksika gibi yüz milyonlarca nüfusu olan ülkelerle imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşmaları ile büyük pazarlara erişim imkanına da kavuşacağız. Biz bu hamlemizle şimdi şirketlerimize diyoruz ki 'gel, 2,5 trilyon dolarlık bu pazardan sen de pay al” ifadelerinde bulundu.

TOBB İş Dünyası İçin Çok Değerli Bir Projeye İmza Attı…
TTM Şikago açılışına katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da TOBB’nin Türk iş dünyasına çok değerli bir hizmet sağladığını söyledi. Başkan Arslan değerlendirmesinde, “TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ifade ettiği gibi ABD dünyanın en büyük pazarı konumunda. Şikago ise, ABD sanayisinin üretim merkezi. Demir, kara ve deniz yolu ağlarının da birleşim noktası. Fortune 500 listesinden birçok dev firmanın merkezi ve lojistik üssü burada. Dolayısıyla Türk şirketleri de artık ABD’nin merkezinde bu proje ile var olacak. ABD’nin merkezinden ABD’ye satış yapacak, hizmet sağlayacak. Bu çok önemli ve değerlidir. Ayrıca; TTM Şikago işletmelere sıfırdan şirket kuracak,  anahtar teslim satış, pazarlama, lojistik çözümler de sunacaktır. Bu salgın döneminde işletmelerimiz ABD'ye gitmeden şirketini kurup, fatura kesmeye başlayacak bir imkana kavuşuştur. Ben TOBB Başkanımıza ve büyük destek veren Ticaret Bakanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.