Seyreyle Terastan Şehri

Şehirleri diğerlerinden özellikli kılan mekânları vardı. Bunlar ne yollar, ne bulvarlar ne de kazulet gibi dikilmiş yapılardır. Bunların hemen hepsi her şehirde olan ve benzerlik arz eden siluetlerdir.

Seyreyle Terastan Şehri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirleri asıl özellikli, ayrıcalıklı ve farklı kılan özel projeleri, halkın teveccüh göstererek yoğun ilgi duyduğu yapılardır ki son yıllarda belediyeler bu tür prestij projelere ağırlık vermektedirler.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da bu gerçekten hareketle şehrimizin tarihi ve turistik mekânı olmakla birlikte, büyük bir marka değeri taşıyan Harput’u cazibe ve çekim merkezi yapmak amacıyla kolları sıvadı ve 27 ay boyunca adeta Harput ile yattı, Harput ile kalktı.

Tarihi yapıların restorasyonu, Hoca Hamamı’nın yeniden ihyası, beş evler denilen Harput evlerinin konukevi olarak düzenlenmesi, konakların ihya edilmesi yanında Balakgazi Parkında kuyumcu hassasiyeti ile çalışılarak peyzaj düzenlenmesi yapıldı.

Bu düzenleme içinde yer alan cam seyir terası, halkımızın yoğun ilgisine mazhar oldu ve 24 saat ziyaretçi akınına uğradı.

Özellikle kurban bayramı tatili ve gurbetçi hemşerilerimizin de ilimizde bulunmalarıyla bu mekân her yaştan insanımızın beğenisini kazanmakla kalmadı, çekilen hatıra resimlerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla da önemli bir tanıtım misyonu üstlenildi.

Geçtiğimiz aylarda halkın hizmetine fiilen sunulan cam seyir terasının resmi açılışı pandemi dönemi kuralları gereği yapılamamıştı. İşte bu güzel ve özel hizmetin pazar günü resmi açılışı yapılıyor.

Şehrimizi özellikli kılan ve misafirlerimizi gururla götürüp gezdireceğimiz bu özel alanın açılışında bulunmanın ve o ana tanıklık etmenin heyecanını şimdiden yaşıyor ve şehrimize hayırlı olsun diyoruz. 

Bu özel projeyi hemşerilerimize armağan eden belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve bu hizmette emeği geçen tüm personele de hassaten teşekkürlerimize sunuyoruz.